Gå til innhold

Mekke mat med ingredienser fra Grønland


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Var innom en innvandrer butikk i dag og ble helt overveldet av det spennende utvalget.

Masse fristende mat med kul emballasje. Også er det jo så rimelig.

Fikk lyst å kjøpe masse, men aner jo ikke hvordan jeg tilbereder ting og tang!! Litt skummelt å prøve seg fram.

Derfor lurer jeg på om noen her inne ruger på spennende oppskrifter med ingredienser fra den typiske innvandrer butikk? (Grønland)

Mottas isåfall med takk!

Klem fra en som er møkka lei fiskepinner og poteter

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vel, der må du vel bare begynne i en ende og jobbe deg gjennom ingrediensene.

Jeg begynte med å bruke oppskrifter til jeg ble fortrolig med krydderne, urtene og sammensetningene. Så gikk jeg igang med å eksperimentere.

Spisskummen, korianderfrø, sorte sennepsfrø er ingredienser i en klassisk karri. Spisskummen er også veldig godt i andre typer kjøttgryter.

Forskjellige bønner og linser er veldig godt i supper og gryter med for eksempel en base av tomat og buljong.

Forskjellige chutneyer (mango er god å begynne med synes jeg) er kjempegodt til stekt eller grillet kjøtt, særlig kylling og svin, eller som ingrediens i en gryte.

Men jeg tror du vil gjøre få "bomkjøp" hvis du skaffer deg en kokebok med indiske/pakistanske oppskrifter, en med thai/vietnamesisk, en med kinesiske osv. Velg det eller de kjøkken du liker best og velg deg ut en eller flere retter du synes ser ekstra gode ut og kjøp alt som trengs! Vips, så er du igang!

(En gang var jeg på et asiasupermarked i oslo og prøvde å fritte ut personalet om hvilke sojasauser, krydder osv de selv syntes var best i vareutvalget. Ville ha det mest "autentiske", da veit du :wink: . Etter mye om og men kom de fram til at Kikkoman var den beste sojaen.... Og de kunne IKKE anbefale noen fiskesaus. De var nemlig kinesere, og den slags søppel spiste ikke skikkelige folk fra Kina. Bare sånne rare fra Thailand.... :hoho: )

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Sorry, men jeg må bare dele med deg at jeg trodde helt seriøst at du skulle lage Grønlandsk mat - sånn fra øya Grønland, altså. Inuitter og selkjøtt og sånt, mener jeg. :oops:

Gjest Anonymous
Skrevet

Takk for svar! Var en god ide å starte på den måten..

Og til Bjørnsdatter: Hehe var nok ikke selkjøtt jeg mente, nei!

Men kanskje det går an å krysse kokkekunst fra Grønland og Grønland? Servere sel med hvitløksoliven og risnudler osv...

Skrevet

Når du handler i innvandrer-forretninger, så er jeg enig i at det kan lønne seg å spørre personalet - og hvis du er heldig har de tid og kan forklare deg hva de forskjellige produktene brukes til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...