Gå til innhold

Skinkepai


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift på en god skinkepai?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Deig:

3 dl hvetemel

150 gram smør

2 ss vann

Blandes for hånd, legges i plast. Skal ligge ca en time i kjøleskapet.

Så trykkes den ut i form og prikkes med gaffel.

Forstekes i 15 minutter, på 200 grader, midt i ovnen.

Fyll:

3 egg

3 dl kremfløte

1 ts Provance-krydder

litt sort pepper

1/2 ts salt

200 gram strimlet skinke

3-4 dl revet ost

litt paprikapulver på toppen

Visp egg og fløte. Tilsett krydder, skinke og ost. Hell fyllet i paiskall og strø paprikapulver over.

Stekes i ca 45 minutter på 175 grader.

Serveres med en salat av løk, tomat, oliven og feta-ost med fransk dressing.

Vel bekomme!!!

Skrevet

Den skal jeg jammen prøve meg på. Tusen takk, Misty :)

Gjest Espera
Skrevet

Min pai-basis er:

BUNN:

100 g smør

150 g hv.mel

2 ss vann

Presses ut i paiform, prikles med gaffel, forstekes ca 15 min på 200 gr.

Så putter jeg oppi hva jeg skulle ha i hus el ha lyst på, i helgen lagde jeg en veldig god variant med bacon/skinke (frest i panne på forhånd), rødløk og halve cherrytomater.

EGGESTAND:

2 egg

2 dl melk

1 dl fløte

150 gr ost

salt+pepper

Etterstekes ca 30 min på 200 gr.

Enkel salat ved siden. Snadder!

Skrevet

Skinkepai I

2-3 plater butterdeig

1 løk

1-2 finhakket rød chili

2 tomater

5 egg

1 dl crème fraîche

1 ½ dl revet ost

200 g kokt skinke i strimler

1 fedd presset hvitløk

1 knust knekkebrød

3 ss finhakket persille

3 ss finhakket koriander

Kjevle deigen og legg i en paiform. Stek ved 180 grader i 10 minutter. Skjær løk i tynne skiver og så i strimler, legg i paibunnen. Ta skinn og frø av tomatene, skjær i strimler og legg i formen. Dryss over chili. Pisk sammen egg og crème fraîche og hell over. Dryss på ost og stek ved 180 grader i 25 minutter. Fres skinke, hvitløk, knekkebrød, persille og koriander i smør og legg på midten av paien. Stek ved 200 grader i 10 minutter.

Skinkepai II

100 g margarin

150 g hvetemel

75 g revet ost

2-3 ss kaldt vann

1 strimlet purre

200 g kokt/røkt skinke i strimler

200 g ost i terninger

1 krm pepper

½ ts tørkede krydderurter

2 fedd hvitløk

4 egg

2 dl crème fraîche

Smuldre smør og mel. Bland i revet ost og vann. Ta av 1/3 og kjevle resten til den dekker en paibunn + sidene. Prikk bunnen med gaffel og legg en remse folie rundt kanten. Stek ved 200 grader i ca 10 minutter. Legg purre, skinke og ost i formen. Fryss over urter og presset hvitløk. Visp sammen egg og crème fraîche og hell over. Lag gitter. Stek ved 175 grader på nederste rille i 40 minutter.

Skinkepai III

375 g brokkoli

50 g smør

50 g hvetemel

3 dl melk

1 ts grov sennep

125 g små champignon

125 g skinke i biter

salt/pepper

175 g hvetemel

75 g smør

75 g finrevet cheddar

Skjær brokkoli i små buketter og del stilkene i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann 5-6 minutter. Sil og ta vare på 3 dl av kokevannet. Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melk og kokevann til en glatt saus. Blans i sennep, sopp og skinke og smak til med salt og pepper. La småkoke 5 minutter. Ta av varmen og bland inn brokkoli. Avkjøl mens deigen lages.

Smuldre smør og mel. Bland i 50 g av osten og ha i salt og pepper. Kna deigen sammen med 3-4 ss kaldt vann. Hell fyllet i en paiform og kjevle ut en leiv som er 5 cm større en formen. Skjær av en 2,5 cm ring av leiven. Pensle kanten med vann og fest ringen. Fukt deigkanten med vann og fest lokket på. Pensle lokket med melk og dryss på resten av osten. Stek ved 200 grader i 25-30 minutter.

Skrevet

Ha i en boks kesam i fyllet og kutt ned på ostemengden. jeg syns det smaker mye bedre.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...