Gå til innhold

NATRONKAKER


Bumblebee73

Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp vært på vestlandet og der fikk jeg smake noe som het natronkaker. Det var nam-nam det.

Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskrift på slike kaker?

:hoppe: :klø: :hoppe:

Hilsen Natronkake-frelst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er de litt tjukke, som lapper, men melete utenpå?

Hvis det er den oppskriften du leter etter, kan jeg hjelpe deg. Må i så fall lete først... :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, de var ca 1-1,5 cm tykke og litt melete oppå og under. Regner med at de stekes på takke og at det er mer som enn deig ift lapper som lages fra røre. :vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

vet at denne tråden er gammel, men jeg vil også gjerne ha oppskrift på slike kaker. Noen som kan hjelpe??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg søkte jeg og, men tenkte noen kanskje hadde en oppskrift de selv hadde testa ut. for oppskriftene jeg fant når jeg søkte på nettet varierte veldig mye, så vet ikke helt hvilken som er best :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Annonse

Gjest Gjest

Natronkaker:

1 kg kveitemjøl

200 g sammalen kveite (grov)

1-2 ts salt

1 kopp sirup, visp ut i mjølka

4 ts bakepulver, bland i mjølet

3 ts natron, rør ut i litt av mjølka

1 1/4 l surmjølk

FREMGANGSMÅTE:

Set deigen på bakebordet. Trill ut ei og ei kake. Klapp dei flate, ca. 1/2 cm. Steik dei på ikkje for varm takke eller i ei steikepanne.

Håpar da er godt nok for de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...