Bumblebee73 Skrevet 1. august 2004 #1 Skrevet 1. august 2004 Jeg har nettopp vært på vestlandet og der fikk jeg smake noe som het natronkaker. Det var nam-nam det. Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskrift på slike kaker? :klø: Hilsen Natronkake-frelst.
Væren Skrevet 1. august 2004 #2 Skrevet 1. august 2004 Er de litt tjukke, som lapper, men melete utenpå? Hvis det er den oppskriften du leter etter, kan jeg hjelpe deg. Må i så fall lete først...
Bumblebee73 Skrevet 2. august 2004 Forfatter #3 Skrevet 2. august 2004 Ja, de var ca 1-1,5 cm tykke og litt melete oppå og under. Regner med at de stekes på takke og at det er mer som enn deig ift lapper som lages fra røre.
LadyInRed Skrevet 6. august 2006 #4 Skrevet 6. august 2006 vet at denne tråden er gammel, men jeg vil også gjerne ha oppskrift på slike kaker. Noen som kan hjelpe??
Arkana Skrevet 6. august 2006 #5 Skrevet 6. august 2006 Søkte på "natronkaker" på Kvasir og fikk opp flere svar.
LadyInRed Skrevet 7. august 2006 #6 Skrevet 7. august 2006 jeg søkte jeg og, men tenkte noen kanskje hadde en oppskrift de selv hadde testa ut. for oppskriftene jeg fant når jeg søkte på nettet varierte veldig mye, så vet ikke helt hvilken som er best
Gjest Gjest Skrevet 27. juni 2009 #7 Skrevet 27. juni 2009 Natronkaker: 1 kg kveitemjøl 200 g sammalen kveite (grov) 1-2 ts salt 1 kopp sirup, visp ut i mjølka 4 ts bakepulver, bland i mjølet 3 ts natron, rør ut i litt av mjølka 1 1/4 l surmjølk FREMGANGSMÅTE: Set deigen på bakebordet. Trill ut ei og ei kake. Klapp dei flate, ca. 1/2 cm. Steik dei på ikkje for varm takke eller i ei steikepanne. Håpar da er godt nok for de.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå