Gå til innhold

Irsk mat


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fikk et spørsmål fra sjefen som skal lage mat til en irsk aften om jeg visste av noen retter fra Irland. Har dessverre aldri vært der, og kommer heller ikke på noe spesielt som kommer derfra..

Har dere noen gode forslag til meg? Gjerne mat som kan serveres på koldttallerken, men alt tas imot med takk :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Shepards pai med erter? (ikke kald, men kan vel lages porsjonsvis?)

Skrevet

Du har vel ikke en oppskrift liggende, Anafugia..? Hvis ikke, hva består det av?

Skrevet

Irsk stuing er vel en klassiker. Og jeg har forresten en oppskrift på shepherd's pie også.

Irish stew (6 pers.)

1½-2 kg lammekjøtt i store terninger

2 kopper vann

1 kopp hønsebuljong

1-2 ts salt

¼ ts timian

¼ ts pepper

2 knuste hvitløksfedd

4 store poteter delt i fire

8 små løk

ca 450 g frosne erter

ca 225 g skivet sopp

1 kopp melk

⅓ kopp mel

Brun kjøttet i litt smør. Tilsett vann, buljong og krydder. Kok opp og la småkoke 1 time. Skum av. Tilsett poteter og løk og la koke 15-20 minutter. Tilsett erter og la koke 5 minutter til. Bland mel og melk og rør inn i gryten, la koke 5 minutter til det tykner. Smak til med salt og pepper.

Shepherd's Pie

675 g kvernet lammekjøtt

3 finhakkede løk

3 gulrøtter i biter

4 selleristenger i biter

½ ts timian

½ ts rosmarin

½ ts kanel

25 g hvetemel

1 ss tomatpuré

2-3 glass rødvin

200 ml kraft

salt/pepper

10 ml worcestershire saus

900 g hjemmelaget potetmos, med egg, uten smør

Stek lammet i olje. Ikke hakk for mye, la kjøttet danne relativt store biter. Tilsett salt og pepper underveis. Hell av overflødig væske. Stek grønnsaker og krydder i 5-6 minutter. Tilsett tomatpuré, kjøttet og bland godt. La putre noen minutter. Tilsett vinen, ½ glass av gangen, og la redusere 3/4. Rør inn mel, og til slutt worcestershire saus. Hell over kraften og la småkoke 1-1 ½ time. Hell over i en ildfast form, bre over potetmosen, og pensle med smeltet smør. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter, eller hvis ingrediensene fremdeles er varme bare plasser under grillen i noen minutter.

Skrevet

Og det er veldig godt også!

=)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...