Mockbamilla Skrevet 31. juli 2004 #1 Skrevet 31. juli 2004 Fikk et spørsmål fra sjefen som skal lage mat til en irsk aften om jeg visste av noen retter fra Irland. Har dessverre aldri vært der, og kommer heller ikke på noe spesielt som kommer derfra.. Har dere noen gode forslag til meg? Gjerne mat som kan serveres på koldttallerken, men alt tas imot med takk
Rapitap Skrevet 31. juli 2004 #2 Skrevet 31. juli 2004 Shepards pai med erter? (ikke kald, men kan vel lages porsjonsvis?)
Mockbamilla Skrevet 31. juli 2004 Forfatter #3 Skrevet 31. juli 2004 Du har vel ikke en oppskrift liggende, Anafugia..? Hvis ikke, hva består det av?
Arkana Skrevet 31. juli 2004 #4 Skrevet 31. juli 2004 Irsk stuing er vel en klassiker. Og jeg har forresten en oppskrift på shepherd's pie også. Irish stew (6 pers.) 1½-2 kg lammekjøtt i store terninger 2 kopper vann 1 kopp hønsebuljong 1-2 ts salt ¼ ts timian ¼ ts pepper 2 knuste hvitløksfedd 4 store poteter delt i fire 8 små løk ca 450 g frosne erter ca 225 g skivet sopp 1 kopp melk ⅓ kopp mel Brun kjøttet i litt smør. Tilsett vann, buljong og krydder. Kok opp og la småkoke 1 time. Skum av. Tilsett poteter og løk og la koke 15-20 minutter. Tilsett erter og la koke 5 minutter til. Bland mel og melk og rør inn i gryten, la koke 5 minutter til det tykner. Smak til med salt og pepper. Shepherd's Pie 675 g kvernet lammekjøtt 3 finhakkede løk 3 gulrøtter i biter 4 selleristenger i biter ½ ts timian ½ ts rosmarin ½ ts kanel 25 g hvetemel 1 ss tomatpuré 2-3 glass rødvin 200 ml kraft salt/pepper 10 ml worcestershire saus 900 g hjemmelaget potetmos, med egg, uten smør Stek lammet i olje. Ikke hakk for mye, la kjøttet danne relativt store biter. Tilsett salt og pepper underveis. Hell av overflødig væske. Stek grønnsaker og krydder i 5-6 minutter. Tilsett tomatpuré, kjøttet og bland godt. La putre noen minutter. Tilsett vinen, ½ glass av gangen, og la redusere 3/4. Rør inn mel, og til slutt worcestershire saus. Hell over kraften og la småkoke 1-1 ½ time. Hell over i en ildfast form, bre over potetmosen, og pensle med smeltet smør. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter, eller hvis ingrediensene fremdeles er varme bare plasser under grillen i noen minutter.
Gjest Pet Skrevet 31. juli 2004 #6 Skrevet 31. juli 2004 Her finner du noen oppskrifter : http://www.foodireland.com/recipes/
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå