Gå til innhold

logistikk på oppvasken


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg trenger noen råd når det gjelder logistikk eller om det finnes en praktisk vaskesystem når man skal vaske kopper og asjetter for hånd, der man kan plassere det man har vasket? Poenget er at jeg har kun en vask som jeg kan bruke til å vaske koppene i. Derfor blir spørsmålet mitt logistikken videre...



Anonymous poster hash: b0d9b...72a
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Kjøp en balje som du kan ha skyllevann i og skaff deg et stativ hvor du kan sette fra deg det som er rent, så kan det enten lufttørke eller du kan tørke det med et håndkle når du har vasket opp alt.

Husk å starte med det som er minst skittent og nærmest munnen. Gryter ol tas til sist.

Anonymous poster hash: ad5ac...fc9

AnonymBruker
Skrevet

Gummihansker og varmt vann!! Da har jeg ikke trengt å skylle om jeg ikke lar det lufttørke.

Oppvaskstativene til IKEA er ubrukelige, se om du finner noe et annet sted.

Anonymous poster hash: cbf30...3e8

Gjest Lite nytt
Skrevet

Det jeg pleide å gjøre:

Først ut er da kopper, krus og glass. Legg dette i oppvaskkummen og tilsett litt oppvaskmiddel.

Skru på vannet, så varmt en klarer, når vannet har begynt å dekke det, start vaskingen og skur ned vannet slik at det renner sakte. Da skyller jeg koppene og det mens kummen fylles.

Når det er fult, vask flere ting, tøm ut litt vann og start med litt rennende vann, skyll vask fyll osv

Tallerkner og slikt kan lenes mot koppene som er satt på hodet på ett håndkle. Bestill legges ved siden av.

Noe i den duren :) Cluet er at vannet som skal i kummen også kan brukes til skylling først :)

AnonymBruker
Skrevet

Vi har et oppvaskstativ i plast med oppsamlingsbrett under, så det kan stå rett på benken. Tror vi kjøpte det på Obs!. Jeg hadde sjekket butikker som Jernia, Europris, Nille og Dags Marked også, alle som kan tenkes å ha en del "plastvarer".



Anonymous poster hash: d7f3d...f7b
AnonymBruker
Skrevet

Oppvasken starter i det en er ferdig med en gjenstand. Alt skylles med oppvaskkost nr 2 under rennende kaldt vann for å få bort alle matrester. Gryter og panner med rester som sitter fast fylles med vann og settes på benken.

Når oppvasken skal tas skrubbes alt som har stått med vann med oppvaskkost 2, og vannet helles ut. Kummen skylles med vann og tørkes over med litt papir for å bli kvitt fett. Så fylles den med varmt vann. I mens finner jeg fram oppvaskstativet (billig i tre fra ikea, ikke anbefalt, men fasongen er bra) og setter det ved siden av avrenningsbrettet med en lodden kjøkkenhåndduk under. Avrenningsbrettet tørkes av med en fuktig klut. Nå er kummen full, så jeg tilsetter et par dråper oppvaskmiddel.

Alt vaskes opp med oppvaskkost nr 1, i rekkefølge i munnen først og rent først. Dvs glass og kopper helt først og gryter helt sist. Jeg har stort sett flere gjenstander i kummen samtidig, og fyller på underveis. Alt settes i stativet eller på avrenningsbrettet etter hvor det er plass og hvor de tørker best. Bestikk settes i en hullete metallkopp fra Ikea.

Dersom oppvasken er stor og skitten blir vannet etter hvert skittent og fettete. Da bytter jeg til oppvaskkost nr 3, og setter alt jeg har vasket tilbake på benken. Så heller jeg ut vannet, vasker kummen, fyller den på nytt og fullfører oppvasken som normalt.

Når jeg er ferdig med oppvasken tørker jeg av kjøkkenbenken, komfyren, mikroen og veggen bak komfyren med en våt klut. Til slutt vasker jeg oppvaskkummen med kost nr 3 og et papir.

Hvis ting på stativet blir tørt underveis setter jeg det på plass for å gi bedre plass til resten. Når jeg er ferdig setter jeg også bort det som er tørt. Jeg snur også på det som står på avrenningsbrettet for at det skal tørke fortere.

Omtrent en time etter oppvasken tar jeg bort det tørre og fyller stativet med ting fra avrenningsbrettet. Så tørker jeg vann av avrenningsbrettet og flytter stativet så det står over det. Deretter henger jeg opp kjøkkenhåndduken og tørker over der den lå med en klut.

Slik gjør jeg det.



Anonymous poster hash: 9c472...57b
AnonymBruker
Skrevet

Oppvasken starter i det en er ferdig med en gjenstand. Alt skylles med oppvaskkost nr 2 under rennende kaldt vann for å få bort alle matrester. Gryter og panner med rester som sitter fast fylles med vann og settes på benken.

Når oppvasken skal tas skrubbes alt som har stått med vann med oppvaskkost 2, og vannet helles ut. Kummen skylles med vann og tørkes over med litt papir for å bli kvitt fett. Så fylles den med varmt vann. I mens finner jeg fram oppvaskstativet (billig i tre fra ikea, ikke anbefalt, men fasongen er bra) og setter det ved siden av avrenningsbrettet med en lodden kjøkkenhåndduk under. Avrenningsbrettet tørkes av med en fuktig klut. Nå er kummen full, så jeg tilsetter et par dråper oppvaskmiddel.

Alt vaskes opp med oppvaskkost nr 1, i rekkefølge i munnen først og rent først. Dvs glass og kopper helt først og gryter helt sist. Jeg har stort sett flere gjenstander i kummen samtidig, og fyller på underveis. Alt settes i stativet eller på avrenningsbrettet etter hvor det er plass og hvor de tørker best. Bestikk settes i en hullete metallkopp fra Ikea.

Dersom oppvasken er stor og skitten blir vannet etter hvert skittent og fettete. Da bytter jeg til oppvaskkost nr 3, og setter alt jeg har vasket tilbake på benken. Så heller jeg ut vannet, vasker kummen, fyller den på nytt og fullfører oppvasken som normalt.

Når jeg er ferdig med oppvasken tørker jeg av kjøkkenbenken, komfyren, mikroen og veggen bak komfyren med en våt klut. Til slutt vasker jeg oppvaskkummen med kost nr 3 og et papir.

Hvis ting på stativet blir tørt underveis setter jeg det på plass for å gi bedre plass til resten. Når jeg er ferdig setter jeg også bort det som er tørt. Jeg snur også på det som står på avrenningsbrettet for at det skal tørke fortere.

Omtrent en time etter oppvasken tar jeg bort det tørre og fyller stativet med ting fra avrenningsbrettet. Så tørker jeg vann av avrenningsbrettet og flytter stativet så det står over det. Deretter henger jeg opp kjøkkenhåndduken og tørker over der den lå med en klut.

Slik gjør jeg det.

Anonymous poster hash: 9c472...57b

3 oppvaskkoster? Avrenningsbrett?

Den enkleste måten å gjøre det på er å ha rennende varmt vann og vaske en og en ting med en svamp og skylle med en gang. Ha oppvaskmiddel på svampen etter hvert. Det våte settes på oppvaskstativet.

Anonymous poster hash: ad5ac...fc9

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

3 oppvaskkoster? Avrenningsbrett?

Den enkleste måten å gjøre det på er å ha rennende varmt vann og vaske en og en ting med en svamp og skylle med en gang. Ha oppvaskmiddel på svampen etter hvert. Det våte settes på oppvaskstativet.

Anonymous poster hash: ad5ac...fc9

Jeg har en ren oppvaskkost, en litt skitten oppvaskkost jeg bruker til forvask, og en litt mer skitten oppvaskkost til grovvask (og en nasty til å vaske kompostboksen, men den ligger i garasjen). Jeg kunne klart meg med to, men det har etterhvert blitt tre. Når jeg vasker fettete ting blir kosten full av fett, og det er ikke så lett å få den helt ren. Derfor har jeg en kost jeg bare bruker til å vaske opp i ganske rent vann, så jeg ikke gjør de nesten rene tingene og vannet fettete og ekkelt.

Avrenningsbrettet er den metalplata ved siden av vasken med riller som lar vannet renne ned i vasken. Det kan erstattes med et plastbrett.

Svamp er fryktelig uhygiensk, aner du hvor godt bakterier trives i den fine fuktige svampen med matrester? Den bør kokes eller kjøres i mikroen for hver bruk for å ikke være en bakteriebombe. Koster er luftigere, så de tørker raskere, men de bør også kokes eller byttes ut en gang i måneden.

Rennende varmt vann bruker mye varmvann, og det gjør at en ikke kan bløtlegge underveis. Dersom en forvasker og skifter vann ved behov blir ikke vannet i kummen uhygienisk skittent.

Anonymous poster hash: 9c472...57b

Skrevet

Det eneste virkelig gode rådet jeg kan gi, er å vaske opp ofte så du slipper kjempeoppvasker med faststivnede matrester.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har en ren oppvaskkost, en litt skitten oppvaskkost jeg bruker til forvask, og en litt mer skitten oppvaskkost til grovvask (og en nasty til å vaske kompostboksen, men den ligger i garasjen). Jeg kunne klart meg med to, men det har etterhvert blitt tre. Når jeg vasker fettete ting blir kosten full av fett, og det er ikke så lett å få den helt ren. Derfor har jeg en kost jeg bare bruker til å vaske opp i ganske rent vann, så jeg ikke gjør de nesten rene tingene og vannet fettete og ekkelt.

Avrenningsbrettet er den metalplata ved siden av vasken med riller som lar vannet renne ned i vasken. Det kan erstattes med et plastbrett.

Svamp er fryktelig uhygiensk, aner du hvor godt bakterier trives i den fine fuktige svampen med matrester? Den bør kokes eller kjøres i mikroen for hver bruk for å ikke være en bakteriebombe. Koster er luftigere, så de tørker raskere, men de bør også kokes eller byttes ut en gang i måneden.

Rennende varmt vann bruker mye varmvann, og det gjør at en ikke kan bløtlegge underveis. Dersom en forvasker og skifter vann ved behov blir ikke vannet i kummen uhygienisk skittent.

Anonymous poster hash: 9c472...57b

Du vet at oppvaskmiddel er til for å fjerne fett?

Svamp og rennende vann-metoden lærte jeg i England. Fungerte helt fint på trange studentkjøkken. Vasker man opp etter hvert trenger man ikke bløtlegging.

Anonymous poster hash: ad5ac...fc9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...