Gå til innhold

Spiser du mozzarella når du er gravid?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

jeg har fått skikkelig craving i det siste. Er ikke gravid engang vil jeg tro.

Må ha mozzerella, synd det er så dyrt og lite i en pakke mtp jeg kunne spist 10 pakker om dagen om jeg var rik.



Anonymous poster hash: 5bad8...c7d
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiste begge da jeg var gravid. Røykelaks så lenge den var langt unna utløpsdato, og Mozarella hvis melka var pasteurisert.

Anonymous poster hash: 79bc2...9c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røykelaks spiser jeg ikke uansett og mozarellamhar jeg stort sett på pizza og da er det jo greit uansett:)

Anonymous poster hash: f4d82...331

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser fårepølse om den er nyåpnet :) Så på jordmødrene på nrk og en jordmor der var gravid og spiste det. Har også funnet mye nytt angående at det er trygt.

Ellers spiser jeg ikke røykelaks eller mykoster.



Anonymous poster hash: eba66...cb1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ost som er laget på pasteurisert melk, kan du trygt spise. Jeg har også spist fårepølse og salami når pakken er nyåpnet. Jeg liker ikke fisk, så gravlaks er utelukket for min del.

Endret av Daiquiry
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ost som er laget på pasteurisert melk, kan du trygt spise. Jeg har også spist fårepølse og salami når pakken er nyåpnet. Jeg liker ikke fisk, så gravlaks er utelukket for min del.

Myke og halvfaste oster, som Brie, Camembert og blåmuggoster frarådes av Helsedirektoratet selv om det er brukt pasteurisert melk. Spekepølser er omdiskutert. Noen av disse er laget av fryst råvare, slik at evt toxoplasmose skal være eliminert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser røkelaks. Mozzarella, salami etc spiser jeg på pizza. Gravlaks er jeg ikke noe glad i. Brie, blåmuggost etc har jeg ikke spist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Myke og halvfaste oster, som Brie, Camembert og blåmuggoster frarådes av Helsedirektoratet selv om det er brukt pasteurisert melk. Spekepølser er omdiskutert. Noen av disse er laget av fryst råvare, slik at evt toxoplasmose skal være eliminert.

Men listeria overlever jo frysing.

Anonymous poster hash: 79bc2...9c4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Myke og halvfaste oster, som Brie, Camembert og blåmuggoster frarådes av Helsedirektoratet selv om det er brukt pasteurisert melk. Spekepølser er omdiskutert. Noen av disse er laget av fryst råvare, slik at evt toxoplasmose skal være eliminert.

Det står at man kan spise dem helt ferske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står at man kan spise dem helt ferske.

Ikke på Matportalen. Der står det at oppskåret kjøttpålegg kan spises ferskt, men spekemat inkludert fårepølse, morrpølse og salami står i eget avsnitt som frarådet av Helsedirektoratet. Det står også at hvis råvaren er fryst skal det være trygt for Toxo. Jeg vet ikke om de er merket med evt frysing, men det kan produsenten svare på. Gilde sier ihvertfall at deres salami lages av frossent kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...