sjokomelk Skrevet 29. desember 2014 #1 Skrevet 29. desember 2014 Hallo! Jeg skal lage kalkun på nyttårsaften, men sliter litt med å finne passende tilbehør. Verken jeg eller samboeren er glad i waldorfsalat så det blir det ikke. Har allerede tenkt å lage rødkål, og ha poteter og rosenkål til. Trenger jeg noe mer? Og evt hva bør jeg ha? Blir det mye dersom jeg lager sjokoladefondant til dessert?
Gjest Ive Lina Skrevet 29. desember 2014 #2 Skrevet 29. desember 2014 Rosenkål og fløtesaus er et must til kalkun her hos oss. Til dessert ville jeg valgt noe friskt ... sjokoladefondant blir for mektig etter min smak. Jeg hadde valgt en god is med fruktsalat, ostekake med frisk bærsaus eller lignende.
sjokomelk Skrevet 29. desember 2014 Forfatter #3 Skrevet 29. desember 2014 Rosenkål og fløtesaus er et must til kalkun her hos oss. Til dessert ville jeg valgt noe friskt ... sjokoladefondant blir for mektig etter min smak. Jeg hadde valgt en god is med fruktsalat, ostekake med frisk bærsaus eller lignende. Fløtesaus blir det også! Så egentlig trenger jeg kanskje ikke noen fler grønnsaker? Var redd det kunne bli litt mektig med fondant ja, så da blir det noe friskere=) Tusen takk!
skruf Skrevet 29. desember 2014 #4 Skrevet 29. desember 2014 Jeg synes potetmos (hjemmelaget såklart) er godt til kalkun (og waldorfsalat....), samt rødkål og fløtesaus. I år lurer jeg litt på å lage fløtegratinerte poteter til i stedet for potetmos.
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 29. desember 2014 #5 Skrevet 29. desember 2014 (endret) Fløtesaus blir det også! Så egentlig trenger jeg kanskje ikke noen fler grønnsaker? Var redd det kunne bli litt mektig med fondant ja, så da blir det noe friskere=) Tusen takk! Vi skal ha erter og rosenkål som den fargerike grønnsaks-delen av tilbehøret til kalkunen vår på nyttårsaften. Endret 29. desember 2014 av Spirrevirrevipp
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2014 #6 Skrevet 29. desember 2014 Søtpotetmos og soppstuing liker jeg til Anonymous poster hash: c3d83...2ea
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2014 #7 Skrevet 29. desember 2014 Jeg må virkelig få anbefale rosenkål med bacon som tilbehør - eksempel på oppskrift: http://www.renmat.no/oppskrifter/gronnsaker/rosenkaal-med-bacon.aspx Anonymous poster hash: 8e994...b4c 4
miaw Skrevet 29. desember 2014 #8 Skrevet 29. desember 2014 (endret) Her blir det bakt søtpotet og mandelpoteter, hjemmelaget rødkål, surkål, rosenkål og fløtesaus! Og vin, store mengder vin Endret 29. desember 2014 av miaw
AnonymBruker Skrevet 29. desember 2014 #9 Skrevet 29. desember 2014 Erter, kjøtt og flesk er faktisk dritdigg til kalkun, tro det eller ei. Anonymous poster hash: 7ac0a...a9c
Zienna Skrevet 29. desember 2014 #10 Skrevet 29. desember 2014 Rosenkål med bacon er veldig godt, og hjemmelaget rødkål.Jeg koker rosenkålen så vidt opp, og steker bacon i litt smør (middels varme, lenge og sakte). Så blander jeg rosenkål og bacon i en liten langpanne, har i 4-5 hvitløksfedd (hele) og noen charlotteløk. Setter panna under kalkunen i ovnen mens potetene koker. Rødkålen må koke lenge, gjerne 2-3 timer. 1
Katha Skrevet 30. desember 2014 #11 Skrevet 30. desember 2014 (endret) Vi har fløtesaus med stekte kantareller, mandelpotet, rosenkål og waldorfsalet til kalkunen, men det er jo ingen problem å hoppe over salaten. Hos oss fyller vi i tillegg kalkunen. Vi hakker opp innmaten (som ligger i posen inni kalkunen) og freser det på panna. så tilsetter vi sjalottløk, bacon, og masse tørket frukt (epler, svisker, aprikoser etc). Dette blir bestandig godt og gir en saftig kalkun. Lykke til med kalkunene på nyttårsaften :-) Endret 30. desember 2014 av Katha
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2014 #12 Skrevet 30. desember 2014 Vi har poteter, gulrot, brokkoli, mais og fløtesaus. Anonymous poster hash: 65292...b09
skruf Skrevet 1. januar 2015 #13 Skrevet 1. januar 2015 Jeg må virkelig få anbefale rosenkål med bacon som tilbehør - eksempel på oppskrift: http://www.renmat.no/oppskrifter/gronnsaker/rosenkaal-med-bacon.aspx Anonymous poster hash: 8e994...b4c Vil bare takke deg for dette tipset! Lagde dette etter den oppskrifen her du linket til, og det var bare nydelig godt sammen med kalkunen! Dette skal jeg lage flere ganger, sikkert godt til annet kjøtt også
FantasDick Skrevet 1. januar 2015 #14 Skrevet 1. januar 2015 Tilbehøret varierer litt hos oss, men vi må alltid ha bacon! Kutter opp sideflesk i terninger, steker i panna, hiver over i en kasserolle og tømmer i en boks creme fraiche (skrev det enkelt). Det er så sinnsykt godt at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg når jeg får det servert. Vi skal ha kalkunbryst i dag, med bacon/creme fraiche, rosenkål, potet og fløtesaus. Og svisker! Og kanskje litt rødkål, får se om jeg gidder å lage - er bare jeg som spiser det.
AnonymBruker Skrevet 1. januar 2015 #15 Skrevet 1. januar 2015 Vil bare takke deg for dette tipset! Lagde dette etter den oppskrifen her du linket til, og det var bare nydelig godt sammen med kalkunen! Dette skal jeg lage flere ganger, sikkert godt til annet kjøtt også Så bra! Vi bruker det til all slags kjøtt, Anonymous poster hash: 8e994...b4c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå