AnonymBruker Skrevet 28. desember 2014 #1 Skrevet 28. desember 2014 Skulle bake smultringer i dag, og deigen var som lim.. Satt seg fast i fingrene, var umulig å kjevle den ut, selv etter å ha dæsja på en haug med mel var deigen helt umulig å bake ut. Endte med at jeg kastet hele deigen, så nå skal jeg prøve igjen. Lot deigen stå i nesten en uke før jeg prøvde å bake den ut, og jeg ser at det kan være grunnen til at deigen ble så uhåndterbar, men det er jo en veldig klissete deig når den først lages og? Hvordan baker man ut deigen uten problemer? Anonymous poster hash: d37e5...2e3
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2014 #2 Skrevet 28. desember 2014 Sikkert for mye smult. Anonymous poster hash: 8cd8e...1bd 1
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2014 #3 Skrevet 28. desember 2014 Du må bruke en god oppskrift, det varierer ofte veldig ikke bruk en tilfeldig oppskrift du fant på nettet. Anonymous poster hash: 850a6...b13
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2014 #4 Skrevet 28. desember 2014 Du må bruke en god oppskrift, det varierer ofte veldig ikke bruk en tilfeldig oppskrift du fant på nettet. Anonymous poster hash: 850a6...b13 Tror ikke det er noe problem med oppskriften, brukt av bestemor i mange år jeg bare skjønner ikke, skal smultringdeigen være så seig? Den er jo nesten umulig å jobbe med uten å bruke masse ekstra mel. Sikkert for mye smult.Anonymous poster hash: 8cd8e...1bd Vet ikke om det var et forsøk på å være morsom, men det er jo ikke smult i deigen.. Anonymous poster hash: d37e5...2e3
Agathe Skrevet 28. desember 2014 #5 Skrevet 28. desember 2014 Rørte du mye etter at du hadde melet i? Det skal ideelt sett bare akkurat røres inn. Og hvordan lagde du selve ringene, noen kjevler og stikker ut - noen ruller til pølser og former. Og noen har en sånn "greie" som de har røra i, og som porsjonerer ut røra http://www.cacas.no/Produkt/19-121 Hvis røra var veldig flytende kan det hende den er beregnet på sånn greie. Men jeg ville satt pengene på at du har rørt for mye, evt ventet for lenge med å bake de ut.
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2014 #6 Skrevet 28. desember 2014 Tror ikke det er noe problem med oppskriften, brukt av bestemor i mange år jeg bare skjønner ikke, skal smultringdeigen være så seig? Den er jo nesten umulig å jobbe med uten å bruke masse ekstra mel. Vet ikke om det var et forsøk på å være morsom, men det er jo ikke smult i deigen.. Anonymous poster hash: d37e5...2e3 Hææææh? Erekke smult i deigen? Åffer heter det smultringer da? Anonymous poster hash: 8cd8e...1bd
dillyduzit Skrevet 28. desember 2014 #7 Skrevet 28. desember 2014 Hææææh? Erekke smult i deigen? Åffer heter det smultringer da?Anonymous poster hash: 8cd8e...1bd Fordi det stekes (frityrstekes) i smult. Derav smultringer. 5
Gjest Lille-pus Skrevet 29. desember 2014 #8 Skrevet 29. desember 2014 (endret) Får jeg komme med et velment tips til neste års smultringbakst? Kjøp en smultringbaker (nøyaktig den fra Aanonsen som Agathe la lenke til hos Cacas. De fører dem hos Jernia også) , - og bruk en oppskrift som f.eks. denne Jeg er oppvokst med smultringer laget med en slik smutringbaker og synes de smultringene er mye bedre fordi deigen inneholder mye mindre mel. Lykke til ! Endret 29. desember 2014 av Lille-pus
AnonymBruker Skrevet 5. januar 2015 #9 Skrevet 5. januar 2015 Rørte du mye etter at du hadde melet i? Det skal ideelt sett bare akkurat røres inn. Og hvordan lagde du selve ringene, noen kjevler og stikker ut - noen ruller til pølser og former. Og noen har en sånn "greie" som de har røra i, og som porsjonerer ut røra http://www.cacas.no/Produkt/19-121 Hvis røra var veldig flytende kan det hende den er beregnet på sånn greie. Men jeg ville satt pengene på at du har rørt for mye, evt ventet for lenge med å bake de ut. Husker ikke om jeg rørte mye etter å ha tilsatt melet, men skal tenke å det til neste gang altså, jeg fikk ikke gjort noe med røra, for den var som sagt som lim, men jeg prøvde å kjevle den ut. Skal absolutt teste den smultringbakeren, takk for tips Anonymous poster hash: d37e5...2e3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå