Gjest Cevita Skrevet 22. desember 2014 #1 Skrevet 22. desember 2014 Jeg tror det er en del av norsk julemathistorie jeg har gått glipp av. Jeg ser jo lefser over alt i desember, på alle koldtbord og i manges handlekurv (husker jeg fra tiden jeg satt i kassa før jul). Men hva gjør man egentlig med disse lefsene? Jeg snakker om sånne firkanta potetlefser altså.
Gjest Brienne of Tarth Skrevet 22. desember 2014 #2 Skrevet 22. desember 2014 Mange spiser dem til lutefisk, eller man kan ha sirup eller smør/sukker/kanel på dem og spise dem som kaffebrød.
Gjest Lille-pus Skrevet 22. desember 2014 #3 Skrevet 22. desember 2014 Rakfisk med løk og rømme Lutefisk med revet brun geitost
Wilma- Skrevet 22. desember 2014 #4 Skrevet 22. desember 2014 Eller bruke snøfrisk/philadelfia/sennep og røkelaks/gravlaks. Helt nydelig på lefse 1
Gjest Cevita Skrevet 22. desember 2014 #5 Skrevet 22. desember 2014 Aha, det hørtes jo ikke helt ulogisk ut. (Måtte jo kjøpe en av disse firkantene med lefse på butikken i dag, så da skal jeg teste ut litt )
Serafina. Skrevet 22. desember 2014 #6 Skrevet 22. desember 2014 Lefser kan spises hele året, men er nok enda mer utbredt til jul. Du kan putte alt pålegg i de. Kokt egg, med eller uten tilbehør. Rakfisk med løk og rømme, kald ribbe og sennep til julefrokosten etc. Kun fantasien som setter grenser. Eller med smør og sukker, som litt mer kaffemat. 1
von Skrevet 22. desember 2014 #7 Skrevet 22. desember 2014 Lefseruller med laks eller spekemat, og snøfrisk, eller rømme med diverse krydder er fantastisk godt fins mange variasjoner, bare å søke så finner du oppskrift.
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2014 #8 Skrevet 22. desember 2014 Pølse? Anonymous poster hash: e402c...626
Kvist Skrevet 22. desember 2014 #9 Skrevet 22. desember 2014 Kjempegodt med sylte og sennep. Eller med ribbe/medisterkakerester til frokost dagen etter. Fungerer også overaskende godt med nutella Vi har dem som et selvfølgelig tilbehør til julefrokoster, de hører med sammen med godt brød eller rundstykker.
Gjest Gjest_Idja Skrevet 22. desember 2014 #10 Skrevet 22. desember 2014 Med sennep og sylte eller bayonneskinke. Mmmm... Juleskinke går også.
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2014 #11 Skrevet 22. desember 2014 Her skjærer vi de i 4 lange striper og bruker medisterkake og egg og ruller sammen. Anonymous poster hash: dfcf0...cb5
Edie Skrevet 22. desember 2014 #12 Skrevet 22. desember 2014 I jula er det to varianter hos oss; Rakfisk, smør, rømme og rødløk Smør, sennep og kokt tunge
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2014 #13 Skrevet 22. desember 2014 Firkanta potetlefser? Hvor i landet er dere? Jeg kan ikke huske å ha sett en firkanta potetlefse noensinne i mitt liv. Ei heller nå i jula. Kun firkanta søte lefser med sukker og kanel, og runde potetlomper.Anonymous poster hash: 8b4b9...a55
Gjest Cevita Skrevet 22. desember 2014 #14 Skrevet 22. desember 2014 Firkanta potetlefser? Hvor i landet er dere? Jeg kan ikke huske å ha sett en firkanta potetlefse noensinne i mitt liv. Ei heller nå i jula. Kun firkanta søte lefser med sukker og kanel, og runde potetlomper.Anonymous poster hash: 8b4b9...a55 Østlandet. Tror de jeg kjøpte i dag het Gjøvik potetlefser. Godt mulig at det ikke er like vanlig andre steder i landet, det vil jo isåfall forklare hvorfor jeg heller ikke har vært vant til dette. Mine foreldre kommer fra Rogaland (men bor på Østlandet nå). 1
AnonymBruker Skrevet 22. desember 2014 #15 Skrevet 22. desember 2014 De firkanta er nok bare fabrikklagde tenker jeg. Skikkelige potetlefser er store, tynne og runde og deles opp i trekanter (a la pizzastykker). Vi spiser dem uten noe på som tilbehør til julemat. Som "brød" ved siden av maten. Noen smøter på dem, andre bare spiser dem som de er. Klassisk tilbehør til lutefisk, rakfisk og ribbe i alle fall. Anonymous poster hash: edda8...0f3
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2014 #16 Skrevet 23. desember 2014 Ooooolaf, ska æ bak læfs eller honningkak te jul i år? Anonymous poster hash: 7efed...a8e
Timza Skrevet 23. desember 2014 #17 Skrevet 23. desember 2014 Kjøper inn lefser til jul for restematen som blir etter julemiddagen. Grei middag å ha dagen derpå det å varme opp ribbe, kalkun osv for å bruke lefsene ved siden av, eller ha oppi som en vanlig lumpe og spise dem som man gjør pølser. Oppi har man jo litt av hvert.
Gjest Gjest_Idja Skrevet 23. desember 2014 #18 Skrevet 23. desember 2014 Firkanta potetlefser? Hvor i landet er dere? Jeg kan ikke huske å ha sett en firkanta potetlefse noensinne i mitt liv. Ei heller nå i jula. Kun firkanta søte lefser med sukker og kanel, og runde potetlomper.Anonymous poster hash: 8b4b9...a55 De har jeg kjøpt både i Finnmark, Rogaland og på Østlandet.
Gjest Anubiel Skrevet 23. desember 2014 #19 Skrevet 23. desember 2014 Svigerfamilien min er fra Gudbrandsdalen og der går det veldig mye lefser i julen, i alle varianter. De bruker det som andre bruker brød, med mye forskjellige pålegg.
AnonymBruker Skrevet 23. desember 2014 #20 Skrevet 23. desember 2014 Jeg spiser det med julesylte. Anonymous poster hash: abf51...9f2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå