Gå til innhold

Matvarer med høyt protein-innhold?


Anbefalte innlegg

Jeg spiser noe som tilsvarer en hel salma-laks etter trening hver dag, og antar det inneholder en stor andel protein. Jeg prøver å få i meg så mye melkeprotein, hemp-protein og myse-protein som mulig. Spiser også mye egg.

Er det annen mat jeg får en høy andel protein fra?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/895826-matvarer-med-h%C3%B8yt-protein-innhold/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Er helt uproblematisk å spise kylling om man pasteuriserer den i forbindelse med matlaging. Enten den stekes, kokes, bakes eller hva det måtte være. Det er pussig å være skeptisk til kylling men samtidig snakke varmt om salmalaks. Laksen er ikke noe særlig bedre behandlet enn kyllingen og bruken av medisiner er svært utbredt i oppdrettsfisk.

Egg har du nevnt, det samme med meieriprodukter. Merk også at velger man de fete meieriproduktene så får man mer enn bare proteinene på kjøpet. Innholdet av fettløselige vitaminer er bedre og fettsyrene i meieriprodukter er tilsynelatende med på å gi bedre tarmhelse forutsatt at man ikke har intoleranse eller allergi mot melkeprotein eller melkesukker.

I tillegg bør storfekjøtt også nevnes. Vitamin B12, hemjern, kreatin osv er gode grunner til å velge rødt kjøtt.

Svinekjøtt er også verdt å nevne.

  • Liker 3

PF Proteinpannekaker

20130302-111346.jpg?w=490

Men lurer på en ting, hvorfor vil du få i deg så mye proteiner? Du vet du pisser ut overskuddet som ikke går til muskelmasse sant? Om du vet hvor mange kg muskler du har så kan du lett regne ut hvor mye proteiner du trenger få i deg

Endret av WubWub

Hvordan regner jeg dette?

Siden ryktene om at for mye protein skader leveren ble avkreftet er det jo greier å bare få i seg for mye og tisse ut resten. For da har du i hvert fall fått det maksimale du kan få.

Hvordan regner jeg dette?

Siden ryktene om at for mye protein skader leveren ble avkreftet er det jo greier å bare få i seg for mye og tisse ut resten. For da har du i hvert fall fått det maksimale du kan få.

Dersom du skal bevare det du har av muskler, spiser du like mange gram protein som vekta di er.

Så om du er 65 kg, så spiser du 65 g protein. Forholdet er da 1:1,

Toppidrettsutøvere kan trenge det doble av dette.

Så om du skal bygge muskler kan du legge deg på ca 1,5 ganger kroppsvekten din. Altså 65 kg, så ca 100 g protein.

Anonymous poster hash: be585...d85

Annonse

I bare det ene lille måltidet mitt med salmalaks er det jo 180 gram fisk. Der ''18 %'' er protein.

Hvor mye vil det dekke? Er ikke god i matte.

~32g. Til sammenligning vil samme mengde kyllingfilet være 41g, ytrefilet av svin 43g, ytrefilet av storfe 37g, egg 21g.

  • Liker 1
Annonse

Det vil si at mer protein i løpet av en dag når jeg trener 1-4 økter dagen er unødvendig?

Normalbehovet for protein er ganske likt uavhengig av hvor mange økter du fordeler det på. For idrettsutøvere er det ikke noe gevinst over 1,5-1,8 gram per kg kroppsvekt, men det er ikke noe problem å doble eller triple dette uten at det for konsekvenser for noe annet enn lommeboken. Hvis du har høyt treningsvolum er det viktig at du spiser mye energi. Og selv om enkelte mener det er likegyldig hvor denne energien kommer fra (bare at det er karbohydrater), så tror jeg at de samme "reglene" gjelder for idrettsutøvere som for andre. At en bør holde seg til karbohydrater fra kilder som gir mer enn bare karbohydratene (les: stivelsesrike grønnsaker) og i tillegg aktivt bruke fettkilder med fett som finnes steder det også finnes mye mikronæringstoffer. Altså animalsk fett, nøtter, oliven(-olje), avocado, etc.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...