Gå til innhold

Steke marsipan


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi lagde hjmmelaget marsipan i går (mandler, melis og eggehviter).

Ungene var jo selvfølgelig med å lage, i dag kastet minstejenta opp. Jeg tenker at vi ikke kan servere den. Men det er jo mye jobb og råvarer som er brukt, vil jo gjerne beholde den.

Hvis jeg sterker figurene og og så tar sjokolade over , blir det bar?

Eller er det noe annet lurt jeg kan gjøre for å varmebehandle den på slik at marsipanen blir friskmeldt?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du grunn til å tro at jenta ble matforgiftet, og at marsipanen hadde skylden?

  • Liker 4
Gjest Haaploes
Skrevet

Eller er det smittefaren du har i tankene?

Skrevet

Neh, kan aldri tenke meg at det var marsipanen hun ble dårlig av. I så fall må det være fordi hun spiste for mye.

  • Liker 1
Skrevet

Slik jeg tolket det var at jenta har blitt syk og siden hun håndterte marsipanen kan det være bakterier i den.

Anonymous poster hash: bd2f4...981

  • Liker 3
Skrevet

Hva med å lage kransekakestenger av den? :)

Skrevet

Neh, kan aldri tenke meg at det var marsipanen hun ble dårlig av. I så fall må det være fordi hun spiste for mye.

Jeg snek meg i nattens mulm og mørke ned fra gjesterommet og inn på kjøkkenet til mormor, der jeg tømte en hel pose med seigmenn. Tror jeg var 4, og herrejesus så dårlig jeg ble etter noen timer!

Anonymous poster hash: db37f...533

  • Liker 1
Skrevet

Du kan steke dem, så blir de i grunnen til kransekaker, altså. Det oppdaget jeg første gangen jeg skulle lage kransekaker, og trodde jeg hadde tatt feil og brukt en oppskrift på marsipan. :ler:



Anonymous poster hash: 23e26...987
Skrevet

Du kan fint steke marsipan. Som andre sier, det er mer eller mindre karnsekakemasse.

Men, om jeg forstår deg rett så vil du steke dem for å fjerne evnt bakterier? Det tviler jeg på at du får til. For å oppnå høy nok temperatur til at bakteriene dør, må deigen gjennomstekes skikkelig. Da vil den bli steinhard og skikkelig skummel for tenner.

Skjønner at det er kjedelig, men jeg ville nok kastet den.

Gjest Margit Spat
Skrevet

Jeg regner med det er smittefare i forbindelse med omgangssyke du tenker på, og ikke at barnet ble sykt av marsipanen.

Det vil ikke nytte å fryse den ned, da omgangssykeviruset overlever nedfrysing.

Skal du steke den må hele sulamitten gjennomstekes, som også er nevnt over. Da vil marsipanen bli så tørr og hard at den ikke lenger er egnet til å spise.

Derfor: kast hele sulamitten. Arbeidet og ingrediensene er ikke verdt risikoen for smittespredning.

Skrevet

Ja var smittefar jeg tenkte på ja… Så da må vi vel kaste den da….

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...