Gå til innhold

Sunne, spiselige julegaver?


Anbefalte innlegg

Gjest Haaploes
Skrevet

Familiemedlem har sagt han ønsker seg noe spiselig til jul "for du lager så mye godt, Carali!"

Det er veldig hyggelig. Men! Familiemedlem er på slankern, og i min verden er spiselige julegaver sånne som får blodsukkeret til å stige idet du lukter på de (les fløtekarameller, kakao-på-pinne, etc.). Én ting er å lage sunne middager å invitere familiemedlem til, men jeg har hittil ikke klart å finne noe spennende og kalorifattig som samtidig er gøyalt (og mulig) å gi bort.

Så, kjære Kvinneguiden - kan dere lære en naken kvinne å spinne?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Knekkebrød kan jo være gøy?:)

Anonymous poster hash: 9250b...63b

  • Liker 1
Skrevet

Apoteket selger krukker med veldig god sennep, men hvis det skal være hjemmelagd må jeg komme med andre ideer.

Aktuelt med sildegreier? Altså a la sursild, kryddersild, tomatsild? Chutney av et eller annet slag? Hvis det ikke trenger å sendes eller MÅ ligge under juletreet, kan jo grove rundstykker være en fin gave.

Ser også mange lager frokostblandinger selv; musli, og har på fine glass. Eller sånn som brukes til topping på yoghurt, granola (med forbehold om feilstavet betegnelse)

Skrevet

... kom på en ting til. Grissini; sånne kavringpinner man kan ha ved siden av suppe eller salat. Antar det går an å bake dem med litt grovt mel. Disse er holdbare og kan pakkes inn dersom de er i en boks så de ikke blir most til smuler.

Gjest Lille-pus
Skrevet

Kunne muligens en krydret olje, som f.eks. chiliolje, være noe tror du?

Knekkebrød er jo supert, og skikkelig godt også.

  • Liker 1
Skrevet

Ryddet for tullesvar.

Irrlys, mod.

Skrevet

Knekkebrød, hjemmelaget müsli, sild i alle former (tomat, sennep, rømme, vanlig), syltetøy med alternativ søtningsmiddel som støvla (kjøp frossen blåbær eller jordbær), grove rundstykker som kan fryses ned, havrecookies med sukrin kanskje?

Skrevet

Det florerer en del oppskrifter på fudge med sukrin som er veldig gode=) Ikke akkurat slankemat, men det er sukkerfritt i hvert fall.

Skrevet

- Einerøkt laks (pleier å gi det bort i julegave)

- syltet kjøtt (bruker ribbekjøtt, skjærer bort fettet),

- rista mandler (farlig godt, man klarer ikke slutte å spise om man smaker)



Anonymous poster hash: af90a...4f6
Skrevet

- Einerøkt laks (pleier å gi det bort i julegave)

- syltet kjøtt (bruker ribbekjøtt, skjærer bort fettet),

- rista mandler (farlig godt, man klarer ikke slutte å spise om man smaker)

Anonymous poster hash: af90a...4f6

Syltet kjøtt høres inmari spennende ut. Vil du dele oppskrift? :nisse:

Gjest Haaploes
Skrevet

Takk for gode tips, kjære Kvinneguiden! :blomst:

Nå står chilimandler i ovnen. Aldri forsøkt før, så dette blir spennende!

Skrevet

www.godt.no/#!/oppskrift/1709/hjemmelaget-og-sunt-godteri-sjokolade-og-vingummi Sånn?

Skrevet

Jeg har lest en del grissinioppskrifter nå, og de oppgir en holdbarhet mellom 3 og 10 dager, eller sier ikke noe om det i det hele tatt. Hva tror dere? Jeg tenker at tørre brødpinner som beskyttes mot støt og fuktighet holder vesentlig lengre enn det, selv uten tilsatte konserveringsmiddler og sånt.

Skrevet

Må legge til et tips når jeg først er her inne da.

Hjemmelaget sennep. Kjøp gule og brune sennepsfrø, eddik, salt og sukker og eventuelle andre smakstilsetninger. Blir skikkelig tøff og sterk sennep!

Skrevet

Knekkebrød, musli, havrekjeks og sukkerfritt syltetøy :)

Skrevet

Jeg ville blitt supperglad hvis du skrev ned noen for meg nye og spennende middagsoppskrifter. Si at en av rettene inneholder sennep, en annen mandler og en tredje koriander så kan du gi oppskrifter og sennep, mandler og koriander.

Jeg ville også blitt glad for en kjølebag med ferdiglagde middager i porsjonsbeger.

Anonymous poster hash: 3860e...a31

  • Liker 1
Skrevet

Brendte mandler med sukrin eller sukrinmelis er jo sundt, kokkosboller med sukrin i stede for sukker og med skikkelig mørk kokesjokolade utenpå, chilliolje eller krydder olje, knekkebrød som nevnt over her(kjempe godt), kjeks eller annet som holder seg en stund.

Gjest Haaploes
Skrevet

Jeg har lest en del grissinioppskrifter nå, og de oppgir en holdbarhet mellom 3 og 10 dager, eller sier ikke noe om det i det hele tatt. Hva tror dere? Jeg tenker at tørre brødpinner som beskyttes mot støt og fuktighet holder vesentlig lengre enn det, selv uten tilsatte konserveringsmiddler og sånt.

Jeg tenker som deg. Gi det gjerne et forsøk og si fra hvordan det går!:-)

Skrevet

Jeg tenker som deg. Gi det gjerne et forsøk og si fra hvordan det går!:-)

Haha, jeg baker og gir bort og gir rapport i januar om de var harske eller ikke :ler:

Gjest Haaploes
Skrevet

Haha, jeg baker og gir bort og gir rapport i januar om de var harske eller ikke :ler:

Nettopp :lur:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...