Gå til innhold

Greit å varme opp igjen mat to ganger?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en pakke kjøttdeig jeg skal lage lasagne av. Men fikk lyst på pizza istedet i dag, vurderer da å steke opp hele kjøttdeigpakken (den går ut på dato i dag), bruke litt på pizzaen i dag og resten på lasagne i morgen. Men i lasagnen blir jo det mer mat enn til en dag. Er det greit å varme opp igjen denne i overimorgen, slik at kjøttdeigen har vært varmebehandlet tre ganger?

Og hvorfor er det egentlig man ikke skal gjøre dette? Har alltid lært at mat kun bør varmes opp igjen bare en gang.



Anonymous poster hash: 60e02...8ba
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis du steiker det i dag og putter resten i fryseren går det fint. Du skal ikke varme opp mer enn èn gang, spesielt kjøtt pga oppvekst av bakterier.



Anonymous poster hash: 0b875...f41
  • Liker 1
Skrevet

Hvis du steiker det i dag og putter resten i fryseren går det fint. Du skal ikke varme opp mer enn èn gang, spesielt kjøtt pga oppvekst av bakterier.

Anonymous poster hash: 0b875...f41

Den skal ikke i fryseren. Kjøttdeigen blir stekt i dag, nedkjølt. Varmebehandlet i lasagne i morgen. Og varmet opp igjen som lasagne på tirsdag.

Anonymous poster hash: 60e02...8ba

Skrevet

Hvis du steiker det i dag og putter resten i fryseren går det fint. Du skal ikke varme opp mer enn èn gang, spesielt kjøtt pga oppvekst av bakterier.

Anonymous poster hash: 0b875...f41

Grunnen til at man ikke skal fryse kjøtt, tine det og så fryse det på nytt er at kvaliteten på kjøttet blir dårligere, fibrene rives fra hverandre. Det gjelder ikke for kjøttdeig. Og siden du uansett skal varme opp lasagnen til mer enn 75 grader så dør bakteriene som eventuelt har begynt å vokse.

Anonymous poster hash: 253a1...f9c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...