Susa Skrevet 11. desember 2014 #1 Skrevet 11. desember 2014 Mannen min elsker kokosboller, så jeg tenkte å lage det til jul☺ men det er jo et hav av forskjellige oppskrifter der ute! Ida fra ida's fristelser bruker glukose. Wenche fra god morgen norge bruker gelantin. Manuela fra passion4baking smelter sukker og eggehvitte over vannbad før det vispes. Hvilke av disse fremgangsmåtene fungerer best? Har aldri prøvd meg på kokosboller før...
Gjest Strandet Skrevet 11. desember 2014 #2 Skrevet 11. desember 2014 (endret) Er det kjeks også i de hjemmelagede kokosbollene mon tro? Regner med at TS ikke snakker om kokosmakroner. Endret 11. desember 2014 av Strandet
Via Skrevet 11. desember 2014 #3 Skrevet 11. desember 2014 Jeg har prøvd meg gelatinplater, og det er i alle fall bombesikkert så lenge det piskes lenge nok Jeg fikk det til på første forsøk, og er ikke akkurat noe geni på kjøkkenet!
Muscae Skrevet 11. desember 2014 #4 Skrevet 11. desember 2014 Jeg er elendig på baking, og prøvde meg på noe sånt en gang. De ble veldig gode, men det var klumper av gelatin i dem, og det var ikke så appetittlig.. Ville i så fall brukt gelatinpulver.
Susa Skrevet 11. desember 2014 Forfatter #5 Skrevet 11. desember 2014 Er det kjeks også i de hjemmelagede kokosbollene mon tro? Regner med at TS ikke snakker om kokosmakroner. Ja, tror jeg skal lage en kjeks under. Tenkte kanskje å bruke den som manuela har laget til sine kokosboller. (Veit ikke hva annet det kalles enn kokosboller/negerboller)
Gjest Ishus Skrevet 12. desember 2014 #6 Skrevet 12. desember 2014 Vi likte best oppskriftene med eggehviter, jeg brukte denne oppskriften: http://husmorkjerringa.com/kokosboller/ men jeg hadde i et par spiseskjeer med vaniljesukker også. Aller best tror jeg det hadde vært å ha i frøene fra ei vaniljestang i sukkerlaken for å få bedre vaniljesmak.
Brunhilde Skrevet 13. desember 2014 #7 Skrevet 13. desember 2014 Jeg tenker å prøve denne oppskriften før jul. Foretrekker å ikke bruke gelatin.
melatonin Skrevet 13. desember 2014 #8 Skrevet 13. desember 2014 Jeg pisker bare sukker og eggehvitte stivt og har oppi smeltet gelatinplater.. De ble bedre og luftigere enn de jeg lagde med koktvann og sukker, de ble så klissete og seige.. Brukte ikke kjeks, men vurderer det neste gang.. Har og sett de som lager kokkosboller oppå en after eight, nå liker ikke jeg mint, men sikkert kjekt for de som gjør det...
venus_ Skrevet 13. desember 2014 #9 Skrevet 13. desember 2014 Idas sine vil nok bli mye bedre enn Wenche sine. Italiensk marengs (som det er i Idas) er mye bedre enn vanlig marengs, den er mer fløyelsmyk i konsistens. Metoden fra passion4baking kjenner jeg ikke til.
AnonymBruker Skrevet 13. desember 2014 #10 Skrevet 13. desember 2014 Idas sine vil nok bli mye bedre enn Wenche sine. Italiensk marengs (som det er i Idas) er mye bedre enn vanlig marengs, den er mer fløyelsmyk i konsistens. Metoden fra passion4baking kjenner jeg ikke til. Bruke Ida glukose i sin? Og hva brukes egentlig glukose til? Mat?Anonymous poster hash: 81e1f...7da
sweety pie Skrevet 13. desember 2014 #11 Skrevet 13. desember 2014 (endret) Naaaam kokosboller Endret 13. desember 2014 av sweety pie
Susa Skrevet 13. desember 2014 Forfatter #12 Skrevet 13. desember 2014 Jeg skal lage det imårra. Har ikke fått kjøpt glukose, så får prøve å lage de andre oppskriftene. Halverer de, og så får vi se hvem som smaker best! Har kjøpt start-kjeks til bunn, tenkte å bruke ei rund pepperkakeform for å trykke de ut☺
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå