AnonymBruker Skrevet 8. desember 2014 #1 Skrevet 8. desember 2014 Vi giftet oss utenlands, uten å fortelle det til noen. Og nå planlegger vi bryllupsfest. Blir veldig "low key", med tapas, et lokale vi selv pynter, og det viktigste for oss et at folk koser seg. Derfor tenker vi åpen bar. Men hvor mye bør vi budsjettere med for ca 8-100 gjester? Anonymous poster hash: 51117...1e7
AnonymBruker Skrevet 8. desember 2014 #2 Skrevet 8. desember 2014 Vi giftet oss utenlands, uten å fortelle det til noen. Og nå planlegger vi bryllupsfest. Blir veldig "low key", med tapas, et lokale vi selv pynter, og det viktigste for oss et at folk koser seg. Derfor tenker vi åpen bar. Men hvor mye bør vi budsjettere med for ca 8-100 gjester?Anonymous poster hash: 51117...1e7 Grunntanken er 2 glass vin/øl under måltid og 2 *drinker (4cl) pr person etterpå + evt avec (3cl) og 1 glass velkomst (20-25 cl.) Gang opp til max antall, og hent ut 1/3 mere. Man utnytter Vinmonopolets mulighet til å returnere uåpnet vare. Spør det samme på butikk. Sats på 33cl øl. Det må gjøres en fordeling av Øl/Vin og ulike drinker. Fordelingen må gjøres litt på kjennskap av hvem dere har invitert. Hos oss er det mye øl, hos andre kan det være mye Rødvin (spesielt til tapas). Og husk at det alltid er en gruppe som ikke liker rødvin, og endel ønsker søt drikke. En dunk Riesling fungerer godt som "oppsamling". Drikkevarer konsumeres pr time, og dere har begrenset skjenketid, så avhengig av festens lengde, vil dere kunne komme til enten å måtte servere mere eller mindre. Det er litt derfor Velkomstdrink og avec teller som egne enheter; de "forlenger drikketiden" og erstatter ikke drikke under mat eller rundt dansen. Den store trasige er sprit, for der ender det fort opp med 5 typer sprit og minst 4 åpnede flasker som ikke er brukt til mere en 1 eller 2 drinker. (Vi endte opp med to barkeepere, og jeg hadde sprit i skapet flere år) Så hvis du ønsker kutte litt i kosten av sprit, lager dere opp en enorm punsjbolle med hvit sangria; den blir en naturlig forlengelsen av Tapas og kutter logistikken og svinn til absolutt minimum. Anonymous poster hash: 73e5e...c4e 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå