Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere tips til gode sukkerfri julekaker som også smaker godt? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Følger.

Og legger it noen oppskrifter i morgen

Skrevet

Venter spent! Har funnet et par på nettet, kan fortelle om de blir vellykket eller ikke imorgen, da jeg har tenkt å lage litt julekaker :)

Skrevet

Sukkerfrie sandnøtter

Dette trenger du til 25-30 stk, avhengig av størrelse

  • 125 g romtemperert smør
  • 2 ss Steviosasukker
  • 1 egg
  • 150 g mandelmel (eller skåldede malte mandler)
  • 40 g siktet spelt
  • 60 g potetmel
  • 0,5 ts johannesbrødkjernemel
  • 2 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakepulver

Rør smør og steviosasukker luftig. Ha i egget og rør godt. Bland det tørre og sikt det inn i smørblandingen. Rør det hele lett sammen. Trill kuler som settes på kledt bakeplate og trykkes flate. Stek på 210 grader i 10-15 minutter, til de er gylne i kantene. La kakene stå litt på brettet før du legger dem over på rist til avkjøling. Oppbevares i tett boks. Og disse sandnøttene er like tørre som vanlige sandnøtter.

Krydder-julekake uten mel og sukker
5 egg piskes sammen med
35 gr sukrin+
40 gr sukrin gold
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts malt nellik
40 gr mandelmel
55 gr valnøttmel
30 gr kokosmel

Rør til slutt inn: 40 gr cocosa. 30 gr smør( smeltet) og 100 gr fløte. Stekes i bakepapirkledt brødform. Stekes på 180 grader i 35 min:)

Glutenfrie krumkaker
1 stk egg
1,5 dl sukker
130 g smeltet smør
1,5 dl melk
1,5 dl potetmel
0,5 dl maisennamel
1,5 dl fint glutenfritt mel
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør, melk og alt det tørre og vend lett sammen. La deigen stå og hvile kjølig i ca 1 time. Stek i krumkakejern, pensle eventuelt med litt smør ved steking. Legg cirka 1 ss røre i jernet og stek gylne kaker. Form kakene mens de er helt nystekte og varme. Form dem med et «krumkakehorn» eller rull dem rundt skaftet på en tresleiv eller legg den over bunnen av et glass slik at de blir formet som en kopp. Oppbevar i tett boks.

Pepperkaker uten egg, melk og gluten
4 ss olje (ikke ekstra virgin olivenolje)
0,5 dl sukker
0,5 dl lønnesirup
0,5 dl vann
1 ts ingefær
2 ts kanel
0,5 -1 ts nellik
0,5 ts kardemomme
0,5 ts natron
4 dl Toro lys glutenfri melblanding

Varm olje, sukker, sirup og alle krydder samt natron i en panne på svak varme. Når sukkeret er løst opp tilsettes vann og mel. Deigen settes kaldt kun et par timer, den kjevles deretter ut på et bake papir og papiret med deig løftes så over på ett steke brett. Figurer stikkes ut, og deigen mellom formene fjernes lett. Kakene stekes i cirka 5 min på 200 grader.

Brune pinner uten melk, egg og gluten
200 g melkefri margarin
200 g sukker
1 ss lys sirup
1/2 - 1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
5-6 dl Toro Fin brød- og kakemix.

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten. Sett deigen kalt minst en time. Trill pølser, klapp dem flate. Pensle med vann og strø med perlesukker. Stekes gyldne ved 200 grader Skjæres opp i 1 ½ - 2 cm tykke «pinner» med en gang de tas ut av ovnen.

Sukkerfrie peppermynteknapper
1 dl SukrinMelis
2 ss fløte
4 dråper peppermynteolje
Sjokolade til å dyppe knappene i

Bland alle ingrediensene godt sammen. Massen skal være ganske løs, men la den stå kaldt noen minutter dersom du vil ha en fastere masse å jobbe med. Trykk ut små knapper ved hjelp av et lite glass, eller rull små kuler. La knappene stivne i kjøleskapet. Smelt valgfri (sukkerfri) sjokolade i mikroen eller over et vannbad, og dypp knappene i sjokoladen.Oppskriften gir cirka 10 peppermynteknapper. Oppbevares i kjøleskapet.

Sirupsnipper uten egg
1 1/2 dl fløte
150 g sirup
150 g sukker
100 g smør
450 g hvetemel
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts anis
1/4 ts kanel
3/4 ts hornsalt
3/4 ts natron
mandler, skåldet

Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smøret og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i det tørre. Elt deigen sammen. La deigen stå kjølig til neste dag. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg dem på smurt plate. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite. Stek dem ved 175 grader i cirka 5 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...