Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Scampi - trenger hjelp..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke noe geni på kjøkkenet, men har funnet en oppskrift som jeg synes ser veldig god (og nokså lettvint) ut. I denne brukes det scampi, men jeg forstår liksom ikke helt hvordan disse scampiene skal kjøpes? Allle jeg har sett ligger i frysedisk..

Trenger litt hjelp.

Legger også ved link til oppskriften:

http://monicacsango.blogg.no/1416422712_nydelig_rd_thaicurrym.html



Anonymous poster hash: 97ae5...838
Gjest Sådetså
Skrevet

Dem ligger i frysedisken som du nevner over her.

Disse tines i for eksempel ett dørslag i kaldt vann å renskes før man tilbereder dem.

Skrevet

Dem ligger i frysedisken som du nevner over her.

Disse tines i for eksempel ett dørslag i kaldt vann å renskes før man tilbereder dem.

Føler meg dum nå, men hvordan rensker jeg scampi? Og hvor lenge må de tines?

Anonymous poster hash: 97ae5...838

Gjest Sådetså
Skrevet

På nesten samme måte som man rensker reker. Man fjerner skallet, de jeg kjøper er uten hode men om dem du må kjøper er med er det bare å vrenge av. :P

De tines i kaldt vann til dem er myke, altså ikke lenger frossen. Du kjenner raskt om dem er tinet eller om dem fortsatt er hardt å frossen.

Skrevet

På nesten samme måte som man rensker reker. Man fjerner skallet, de jeg kjøper er uten hode men om dem du må kjøper er med er det bare å vrenge av. :P

De tines i kaldt vann til dem er myke, altså ikke lenger frossen. Du kjenner raskt om dem er tinet eller om dem fortsatt er hardt å frossen.

Renskes etter tining, vil jeg tro? Har du noen merker/typer scampi som du anbefaler? Hvor mye er nok til 2 personer?

Anonymous poster hash: 97ae5...838

Gjest Sådetså
Skrevet

Renskes etter tining, vil jeg tro? Har du noen merker/typer scampi som du anbefaler? Hvor mye er nok til 2 personer?

Anonymous poster hash: 97ae5...838

Renskes etter tining ja.

Har kjøpt denne i det siste: http://unil.no/aktuelt/kampanjer/scampi-fra-unil/

Fåes på joker her iallefall.

En slik pose burde være nok, husker ikke hvor mange gram den inneholder men er rikelig med mat.

Skrevet

500 gr rå scampi er passe for to.

Video her om hvordan du renser dem:

Skrevet

Renskes etter tining ja.

Har kjøpt denne i det siste: http://unil.no/aktuelt/kampanjer/scampi-fra-unil/

Fåes på joker her iallefall.

En slik pose burde være nok, husker ikke hvor mange gram den inneholder men er rikelig med mat.

Takk :)

Har sett at noen av scampi typene er brune, men er dette bare slik de er når de er frossne ?

Anonymous poster hash: 97ae5...838

Skrevet

Det går an å fåkjøpt ferdig renskede scampi også. Hvis du kjøper og rensker selv må du være obs på om tarmen er fjernet eller ikke. Noen selges med og andre uten tarm. Smaker ikke godt hvis du glemmer det!

Gjest Sådetså
Skrevet

Inget problem.

Er litt usikker der, kan være forehåndsbehandlet med varme eller noe slikt. Dem blir rød/lysere når dem varmes så.

Skrevet

Takk :)

Har sett at noen av scampi typene er brune, men er dette bare slik de er når de er frossne ?

Anonymous poster hash: 97ae5...838

De brune er ikke varmebehandlet, altså rå. Når de stekes/kokes blir de rosa

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...