AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #1 Skrevet 4. desember 2014 Hei! Jeg prøvde å lage pepperkakedeig for første gang i går. Tok i så mye mel oppskriften sa, men da var den utrolig klissete, så pøste på med 300g til. (Skulle være 500g, så ble 800g). Så satt jeg den i kjøleskapet. Nr 1: deigen er så myk! Den er klissete og går såvidt ann å jobbe med, selv når jeg tar den rett ut fra kjøleskapet. Nr 2: de få pepperkakene jeg har prøvd å lage blir supertykke monstre??? HJELPAnonymous poster hash: 7a5c1...b37
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #3 Skrevet 4. desember 2014 150 gr sukker 250 gr mørk sirup 1 ts ingefær 3 ts kanel 1/2 ts nellik 1 ts kardemomme 2 ts natron 150 gr smør 1 egg 500 gr Toro fin/Finax fin (glutenfritt mel) Anonymous poster hash: 7a5c1...b37
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #4 Skrevet 4. desember 2014 Da jeg brukte ferdiglaget pepperkakedeig (de som har laget den burde vel ha peiling, liksom) måtte jeg spe på med rikelig med mel underveis, og så hadde jeg de delene jeg ikke kjevlet ut i fryseren så lenge. Da ble den ikke så klissete i hvert fall.. Anonymous poster hash: f493c...91c
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #5 Skrevet 4. desember 2014 Men de blir så tykke også :-( Kjevler ut ca 3mm og de vokser seg kjempetykke. Mer som slike kakemenn. Brukte margarin istedenfor fordi jeg ikke hadde smør da. -TSAnonymous poster hash: 7a5c1...b37
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #6 Skrevet 4. desember 2014 150 gr sukker 250 gr mørk sirup 1 ts ingefær 3 ts kanel 1/2 ts nellik 1 ts kardemomme 2 ts natron 150 gr smør 1 egg 500 gr Toro fin/Finax fin (glutenfritt mel) Anonymous poster hash: 7a5c1...b37 Ikke at jeg vet, men kunne det hatt noe å si at du ikke har brukt vanlig mel? Har bare laget pepperkakedeig en gang, men da ble den ca som de ferdig pakkene med deig. Anonymous poster hash: 14f33...c2d
Zzyzx Skrevet 4. desember 2014 #7 Skrevet 4. desember 2014 Jeg har ikke allverdens erfaring med glutenfritt, men når jeg googler så står det i oppskriftene (som er nokså like den du skriver her) at deigen skal hvile i romtemperatur til neste dag. Det kan hende at nedkjølingen av deigen er årsaken til at den ikke virker slik den skal. Natron kan du droppe hvis de vokser for mye under steking.
AnonymBruker Skrevet 4. desember 2014 #8 Skrevet 4. desember 2014 Ok, får prøve på en ny deig ikveld! Takk! -TSAnonymous poster hash: 7a5c1...b37
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå