Gå til innhold

Pepperkakedeig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg prøvde å lage pepperkakedeig for første gang i går. Tok i så mye mel oppskriften sa, men da var den utrolig klissete, så pøste på med 300g til. (Skulle være 500g, så ble 800g). Så satt jeg den i kjøleskapet.

Nr 1: deigen er så myk! Den er klissete og går såvidt ann å jobbe med, selv når jeg tar den rett ut fra kjøleskapet.

Nr 2: de få pepperkakene jeg har prøvd å lage blir supertykke monstre???

HJELP

Anonymous poster hash: 7a5c1...b37

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva annet har du hatt i?

Skrevet

150 gr sukker

250 gr mørk sirup

1 ts ingefær

3 ts kanel

1/2 ts nellik

1 ts kardemomme

2 ts natron

150 gr smør

1 egg

500 gr Toro fin/Finax fin (glutenfritt mel)

Anonymous poster hash: 7a5c1...b37

Skrevet

Da jeg brukte ferdiglaget pepperkakedeig (de som har laget den burde vel ha peiling, liksom) måtte jeg spe på med rikelig med mel underveis, og så hadde jeg de delene jeg ikke kjevlet ut i fryseren så lenge. Da ble den ikke så klissete i hvert fall..



Anonymous poster hash: f493c...91c
Skrevet

Men de blir så tykke også :-(

Kjevler ut ca 3mm og de vokser seg kjempetykke. Mer som slike kakemenn. Brukte margarin istedenfor fordi jeg ikke hadde smør da.

-TS

Anonymous poster hash: 7a5c1...b37

Skrevet

150 gr sukker

250 gr mørk sirup

1 ts ingefær

3 ts kanel

1/2 ts nellik

1 ts kardemomme

2 ts natron

150 gr smør

1 egg

500 gr Toro fin/Finax fin (glutenfritt mel)

Anonymous poster hash: 7a5c1...b37

Ikke at jeg vet, men kunne det hatt noe å si at du ikke har brukt vanlig mel? Har bare laget pepperkakedeig en gang, men da ble den ca som de ferdig pakkene med deig.

Anonymous poster hash: 14f33...c2d

Skrevet

Jeg har ikke allverdens erfaring med glutenfritt, men når jeg googler så står det i oppskriftene (som er nokså like den du skriver her) at deigen skal hvile i romtemperatur til neste dag. Det kan hende at nedkjølingen av deigen er årsaken til at den ikke virker slik den skal.

Natron kan du droppe hvis de vokser for mye under steking.

Skrevet

Ok, får prøve på en ny deig ikveld!

Takk!

-TS

Anonymous poster hash: 7a5c1...b37

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...