Gå til innhold

Glutenfrie kaker??


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som oppskrifter på gode, glutenfrie kaker?

Får to gjester neste uke som har cøliaki...

Håper på hjelp :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Drømmekake

150 g mandler med skall

2 ½ dl sukker

2 ss kakao

2 eggehviter

3-4 ss mandelspon

2 eggeplommer

½ dl sukker

1 dl kremfløte

50 g usaltet smør

75 g kokesjokolade

Mal mandlene og bland dem med sukker, kakao og eggehviter. Rør det til en jevn røre. Tegn opp to sirkler på bakepapir (24 cm). Fordel røren på sirklene. Dryss godt med mandelspon over og stek ved 200 grader i ca 12 minutter. Avkjøl under et klede.

Rør sammen eggeplommer, fløte og sukker i en kjele. Pisk til kremen tykner. Ta av platen og tilsett smør og sjokolade. Rør til alt er smeltet. Avkjøl kremen og bre den mellom bunnene. Dekk med plast og sett kaldt før servering.

Sjokoladerulade

5 skilte egg

140 g sukker

225 g mørk sjokolade

2,5 dl kremfløte

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Smelt sjokoladen med ¾ dl vann. Bland så med eggedosisen. Stivpisk hvitene og vend dem inn i sjokoladeblandingen. Fordel i en smurt 20x30 cm form og stek ved 200 grader i 12-15 minutter. Rull over på rist, dekk med håndkle og avkjøl. Stivpisk fløten og fordel over bunnen. Rull sammen og strø på melis.

Troika-kake

200 g malte mandler

200 g melis

3 eggehviter

75 g melis

1 dl vann

3 eggeplommer

150 g smør

1 ss kakao

1 pk rød gelé

3 dl vann

500 g marsipan til lokk

1 ½ plate sjokolade

2 ss delfiafett

Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir.

Trøffelkrem:

Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao.

Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket.

Skrevet

Jeg har hatt kjempesuksess med å lage glutenfri rullekake der jeg bare erstatter hvetemel med glutenfritt mel/melmix.

Skrevet

Tusen takk! Her var det litt av hvert jeg kan prøve meg på!

KG er kjekk å ha!! :)

:klem:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...