Gå til innhold

Heve over natta eller?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg skal bake julekake med rosiner og sukat. Siden det er en tung deig er jeg litt usikker på om det er lurt eller ikke.
Hvor mye gjær bør jeg bruke, når det til vanlig er 50 gr gjær i oppskriften? Vil det bli bedre med langtidsheving?

Endret av Belima
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg elsker langtidsheving, og bruker det til det aller meste - boller, rundstykker, pizzadeig. You name it! Smaker mindre gjær, og blir luftig og flott!

Jeg bruker som regel halvparten av gjærmengden dersom jeg hever i kjøleskap, og 1/4 av mengden dersom jeg hever i kottet som holder 12-15 grader. Resultatet blir bra. Bruker fersk gjær, da jeg liker dette best, Du kan også bruke litt kaldere værske når du langtidshever, er ikke så farlig om den ikke er 37 grader. Bruker som regel ca. 30, alt etter hva som kommer ut av krana først :P

Men anbefaler det virkelig! Enkelt, og godt bakverk! :D

Skrevet

Tusen takk for hjelpen. Da setter jeg deigen litt senere og baker i morgen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...