Gå til innhold

Bake rundstykker med det man har


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvordan er det å ta utgangspunkt i en oppskrift mtp mål, men bruke de meltypene og frøene/kjernene man har tilgjengelig? Tenkte å bruke:

grovt sammalt hvete

sammalt rug - grovt

evt også siktet hvetemel

havremelk

lettkokte havregryn

solsikkekjerner

sesamfrø

kruskakli

smør

gjær

salt

evt sukker

(evt kesam??)

Hvordan vil denne blandingen bli? Noe jeg absolutt burde kutte?

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Syns det hørtes ut som en grei blanding, men jeg ville ikke brukt så mye rugmel kanskje.

Skrevet

Syns det hørtes ut som en grei blanding, men jeg ville ikke brukt så mye rugmel kanskje.

Takk for svar, da prøver jeg dette i morgen tidlig :) Hvorfor ikke rug? :)

Skrevet

Fordi jeg synes at med rug så blir baksten litt tung og hever ikke så godt. Men litt går an.

  • Liker 1
Skrevet

Ah, ok. Da lærte jeg noe nytt i dag også :)

Skrevet

Gi tilbakemelding da, om hvordan de blei. :-)

Skrevet

Det kan være lurt og bløte havregrynene 5-10 min før du har den i deigen. Da trekker de ikke så mye fukt ut fra deigen :)

Anonymous poster hash: f19cf...dc5

  • Liker 1
Skrevet

Gi tilbakemelding da, om hvordan de blei. :-)

I will (Smith) :)

Det kan være lurt og bløte havregrynene 5-10 min før du har den i deigen. Da trekker de ikke så mye fukt ut fra deigen :)

Anonymous poster hash: f19cf...dc5

Åå, det må jeg prøve. Tusen hjertelig :)

Skrevet

Hvis du skal bake i morgen tidlig, hvorfor ikke lage deigen i kveld og velge en eltefri variant? Jeg synes den ekstra tiden gir mye god smak i brødet.

  • Liker 1
Skrevet

Gi tilbakemelding da, om hvordan de blei. :-)

De ble ganske gode faktisk! Men ble veldig mektige selv om jeg halverte rugmel-mengden - kunne nok tatt i enda mindre. Positive er jo at jeg holder meg mett meeget lenge da ;) Tusen takk for tipset angående rug, forresten - uten deg hadde dette blitt bly og murstein, hihi.

Skrevet

Så hyggelig med tilbakemelding! Ja, den rugen er litt tung. Men som du sier, så holder man seg mett lenger. Bon apetitt!

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...