Gå til innhold

Halvere oppskrift - halvere gjær?


Anbefalte innlegg

Gjest Haaploes
Skrevet

Full forvirring i heimen, full forvirring i Google-resultatene.

Dersom man halverer en gjærdeig - skal mengden gjær også halveres?

Dersom man dobler en gjærdeig - skal mengden gjær også dobles?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja.



Anonymous poster hash: f9c96...36b
Skrevet

Ja, mengden gjær må halveres.

Nei, mengden gjær trenger ikke dobles- men jeg ville gjort det for sikkerhets skyld.

Skrevet

Jeg halverer nesten alltid gjærmengden i forhold til hva oppskriften sier, og jeg ville aldri doblet gjærmengden ved dobbel porsjon bakst. Jeg beregner alltid god tid til heving, og opplever aldri mislykket gjærbakst.

Skrevet

Jeg halverer nesten alltid gjærmengden i forhold til hva oppskriften sier, og jeg ville aldri doblet gjærmengden ved dobbel porsjon bakst. Jeg beregner alltid god tid til heving, og opplever aldri mislykket gjærbakst.

Signerer denne. Aldri doble gjærmengden! I de aller aller fleste tilfeller holder det i massevis med halvparten.

Når man baker med gjær må man ta den tiden det tar.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...