Nigella Skrevet 24. juli 2004 #1 Skrevet 24. juli 2004 Lurer på hvordan jeg kan mekke min egen kebabsaus. Noen som vet?
Arkana Skrevet 24. juli 2004 #2 Skrevet 24. juli 2004 Jeg lager en enkel saus med hermetiske tomater, finhakket frisk chili, kanel og spisskummen.
Gjest Anonymous Skrevet 25. juli 2004 #3 Skrevet 25. juli 2004 Dette må jeg prøve. Hvilke mengder bruker du?
Arkana Skrevet 25. juli 2004 #4 Skrevet 25. juli 2004 Jeg bruker en boks hermetiske tomater (moser med stavmikser så det blir glatt), 1 stor finhakket rød chili og ½ ts hver av spisskummen og kanel. Litt salt, pepper og sukker også. Lar det småkoke 5-10 minutter.
Arkana Skrevet 25. juli 2004 #6 Skrevet 25. juli 2004 Hva er spisskummen? Det er et krydder. Du får det i velassorterte dagligvarebutikker.
Gjest Jamila Skrevet 27. juli 2004 #7 Skrevet 27. juli 2004 Det er et krydder. Du får det i velassorterte dagligvarebutikker. Også kjent som spisskarve. Kummin er i karvefamilien, men smaker mer "varmt" enn karve. Mye brukt i indisk og nordafrikansk mat.
Nigella Skrevet 27. juli 2004 Forfatter #8 Skrevet 27. juli 2004 Sausen var kjempegod, Arkana! Har brukt den som basis i gryterett to dager på rad. Minner om sausen jeg streber etter, men ikke helt lik. Pleier å få med bokser med (himmelsk!) kebabsaus til kebabpizza fra en gresk resturant. Kvier meg veldig for å spørre etter oppskriften der...... Den er tjukkere og ganske lys på farve. Har prøvd med youghurt naturell i sausen din, men den skilte seg selvfølgelig under koking. Prøvde også creme fraiche uten at jeg kom noe nærmere.
Arkana Skrevet 27. juli 2004 #9 Skrevet 27. juli 2004 Har du prøvd å søke på Google (på engelsk)? Da får jeg opp masse oppskrifter, så kanskje noen av disse ligner på den du tenker på?
Gjest Jamila Skrevet 28. juli 2004 #10 Skrevet 28. juli 2004 Noe som ligner er: 1 dl majones 2 dl kefir krydder etter smak: spisskumin, cayenne, løkpulver, hvitløk (selv bruker jeg chaat masala) og salt noen hakkede tomater (1/2 boks) Blandes godt. Skal ikke kokes, men oppbevares kaldt så smakene får blandet seg. Jeg bruker dette som en dressing til "Chaat" som er en indisk form for potetsalat med løk, potetbiter, tomater og kikerter. Vil nok fungere bra med kebab også!
Gjest gjest1 Skrevet 28. juli 2004 #11 Skrevet 28. juli 2004 Pulverheksas gode tomatsaus. 1 boks hakket tomat 2-3 ss epleeddik 2-3 ss østersaus eller soyasaus 1-2 finhakkede chilier uten frø litt hakket hvitløk 1/2 stjerne stjerneanis litt sukker Kokes inn i ca 10-15 min. Nydelig både på pizza og til pasta og som basis i gryteretter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå