Gå til innhold

Hvordan tilberede svinesteik?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Vi har visst ei svinesteik liggende i fryseren, men jeg aner ikke hvordan man tilbereder den. :oops: Kan noen gi meg en idiotsikker oppskrift på hvordan man steiker den? Hva slags tilbehør kan jeg ha? Helst ikke noe som er tidkrevende og/eller vanskelig.

Skrevet

Det er godt å pensle noe over svinesteken for god smak. 1 ss olje, 1 ss honning, 4 pressede hvitløksfedd, 1 ss hakket persille og salt/pepper synes jeg er godt. Pensle svinesteken med blandingen og legg i en ildfast form, stekes ved 200-210 grader i 1 time (for 2,5 kg). Bruk steketermometer, det skal vise 68 grader. Ha gjerne et par dl buljong/vann/cider i bunnen av formen. Når steken er ferdig siler du all væsken i en kjele og lager god saus med litt ekstra buljong, fløte, urter osv.

Godt tilbehør synes jeg er surkål, erter, rosenkål, gulrøtter ++ Det er veldig godt å legge halvkokte poteter pannen sammen med svinesteken, drypp litt olje over og dryss på litt rosmarin. Det blir kjempegodt.

Bacon og epler er godt til svinestek. Stek hakket løk, baconbiter og eplebåter (har du eplesaus på glass så ha det i også). Salvie er godt i også om du har.

Skrevet

Jeg gjør det veldig enkelt.

Gnir den inn med salt og pepper, lar dettte trekke inn en stund.

Brun den skikkelig i en varm panne med litt smør.

Inn i stekepose, da blir den skikkelig saftig og god.

Dessuten bevarer du kraften bedre så du kan lage en god saus ut av.

Bruk termometer.

Tilbehør er poteter og surkål. Gjerne andre grønnsaker også.

Veldig enkelt, og veldig godt.

Gjest Anonymous
Skrevet
Bruk steketermometer' date= det skal vise 68 grader.

Dette er for lite, steketermometeret skal vise minst 80 grader, helst 85.

Skrevet

Smak og behag, 68-70 grader er nok. 85 er altfor mye, da er kjøttet ødelagt i mine øyne.

  • 3 år senere...
Gjest Gjest_varga_*
Skrevet

Har ikke steketermometer

Hvordan gjør jeg det da?

Steika er 1 kg.

  • 1 år senere...
Gjest Gjest
Skrevet
Har ikke steketermometer

Hvordan gjør jeg det da?

Steika er 1 kg.

Drar fram en gammel tråd.

Jeg har og ei steik på 1,2kg. Hvor lenge i ovnen og hvilke temperatur? Har ikke steketermometer.. Skal den pakkes i folie e.l?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...