Gå til innhold

Hvor lenge koke?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvor lenge skal blomkål koke? Har delt den i forholdsvis små biter, så bør ikke ta like lang tid som om man skulle kokt en hel.

Har lett og lett, men funnet ei.

Noen som vet? :)

Skrevet

De skal blansjeres, altså et raskt oppkok.

Skrevet

Inntil den er mør.

Prøv forsiktig å stikke en gaffel i en bit. Når gaffelen glir lett inn i blomkålbiten er den kokt. Blir blomkålbiten til smuler er den kokt for lenge. Prøv etter ca 10 minutter.

Anonymous poster hash: 0bf19...908

Skrevet

Inntil den er mør.

Prøv forsiktig å stikke en gaffel i en bit. Når gaffelen glir lett inn i blomkålbiten er den kokt. Blir blomkålbiten til smuler er den kokt for lenge. Prøv etter ca 10 minutter.

Anonymous poster hash: 0bf19...908

For en blomkål delt i biter? Altfor lenge.

  • Liker 1
Skrevet

Tror jeg tok den bittelitt for tidlig... den var fremdeles litt hard. Men den skal opp i en suppe etterpå så regner med det går "opp i opp" :) hva menes egentlig med mør? Hvordan konsistems har blomkålen da?

Skrevet

Tror jeg tok den bittelitt for tidlig... den var fremdeles litt hard. Men den skal opp i en suppe etterpå så regner med det går "opp i opp" :) hva menes egentlig med mør? Hvordan konsistems har blomkålen da?

Som beskrevet med gaffeltesten.

Smak og behag hvor mør man ønsker grønnsaker.

Anonymous poster hash: 0bf19...908

Skrevet

Når den er mør skal den være al dente, gi litt tyggemotstand, ikke være på randen til å kunne moses. Buketter trenger bare par minutter. Er supert å fryses.

Anonymous poster hash: 4c6cf...04a

  • Liker 1
Skrevet

Tror jeg tok den bittelitt for tidlig... den var fremdeles litt hard. Men den skal opp i en suppe etterpå så regner med det går "opp i opp" :) hva menes egentlig med mør? Hvordan konsistems har blomkålen da?

Skal bitene i suppe trenger du ikke koke dem på forhånd

Som beskrevet med gaffeltesten.

Smak og behag hvor mør man ønsker grønnsaker.

Anonymous poster hash: 0bf19...908

En ting er smak og behag, men overkokte grønnsaker er noe av det verste som er.

  • Liker 1
Skrevet

Ta de opp av vannet før de er møre, varmen gjør at de fortsetter å koke når du tar de ut.



Anonymous poster hash: ffdf9...846

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...