Gå til innhold

Dere som er pizza eksperter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere en kjempe god oppskrift på pizzabunn som er myk. Jeg har prøvd utallige oppskrifter og får alltid hard bunn. Elter den i kenwooden

Anonymous poster hash: 493da...052

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg rører sammen med ei sleiv, og lager deigen skikkelig klissete.

Bruker 3dl fingervarmt vann

1/2 pakke fersk gjær

Klype salt

Liten dæsj olivenolje

Sammalt hvete grov, sammalt hvete fin og hvetemel til ei passe klissete blanding.

Etterhev deigen i ca 30min på et lunt sted.

Ta bakepapir på ei bakeplate, smør hendene inn med olivenolje, tøm deigen på bakepapiret og dra deigen utover til passende størrelse.

(du kan bruke bare hvetemel hvis du ikke liker grovere bunn!)

Gjest Sprettballen
Skrevet

Er du sikker på at det er oppskriften som er problemet?

Bruker du for varm væske?

Bruker du for mye mel når du kjevler ut deigen?

Er du nøye med målene?

Får deigen heve lenge nok?

Kjevler du deigen for tynn?

Nå er det veldig lenge siden jeg lagde vanlig pizzadeig, men ut i fra hva jeg husker brukte jeg:

4 dl (tror jeg) fingervarm væske (jeg brukte vann, men vet at mange foretrekker melk)

2 ss olje

25 g gjær

0,5 ts salt

ca 5 dl (ca 300 g) hvetemel.

Denne ble kraftig eltet i kjøkkenmaskinen før den fikk heve i ca 30 minutter på et lunt sted før jeg kjevlet den ut.

Så etterhevet den noen minutter før jeg la på fyll.

Skulle jeg ha italiensk pizza (tynn bunn) stekte jeg den i ca 20 minutter ved 225 grader, mens amerikansk pizza (tykk bunn) stekte i ca 30 minutter.

Skrevet

Min bunn blir også alltid veldig sprø og hard. Kan det altså være fordi jeg bruker for varmt vann? Eller litt for mye mel? (har blitt bedre på dette, men kanskje en grad el to for varmt vann.)

Jeg trodde det bare var jeg som slet litt med å bli venn med stekovnen min.

Skrevet

Husker heller ikke oppskriften helt, men den er enkel:<br /><br />halv pk. tørrgjær<br />3,5 - 5 dl hvetemel (evt litt grovere, eller halvparten spelt)<br />0,5 strøken ts salt<br />Temperert vann til deigen er litt løs og slipper kantene<br />3 til 4 ss olje<br /><br />Hender også jeg har litt oreogano og tørket hvitløk i deigen, men med måte.<br /><br />Ha på ost, så saus og/ fyll, mer ost og resten av tilbehøret. Stek på 220 grader i cirka 20 min.<br /><br />Pass på at du har både over og undervarme.<br /><br /><br /><br />

Anonymous poster hash: 8ae6d...f00

Skrevet

Du trenger ikke ha så mye mel at den slipper kanten, la den være som en skikkelig god tykk grøt, og bruk akkurat det du trenger av mel til å kjevle den ut etterpå.

Hvor tynn du kjevler den spiller selvfølgelig også inn, og så må den stekes på plate, ikke rist.



Anonymous poster hash: 7bfb2...3f6
  • Liker 1
Skrevet

Kjøp pizzamel! Da blir pizzaen kjempe god:) Kan kjøpe det på meny.

Skrevet

Kjøp pizzamel! Da blir pizzaen kjempe god:) Kan kjøpe det på meny.

Blir det ikke hard bunn da?

Anonymous poster hash: 493da...052

  • Liker 1
Skrevet

Min bunn blir også alltid veldig sprø og hard. Kan det altså være fordi jeg bruker for varmt vann? Eller litt for mye mel? (har blitt bedre på dette, men kanskje en grad el to for varmt vann.)

Jeg trodde det bare var jeg som slet litt med å bli venn med stekovnen min.

Hehe

Anonymous poster hash: 493da...052

Skrevet

Du har ikke nok væske i. Deigen skal være litt klissete og lett å kjevle ut.

Skrevet

Jeg lager en klissete deig, som jeg klemmer ut på bakebrettet med olje på fingrene.

Bruker 3 dl vann 1/2 pakke gjær og rører i tilstrekkelig mel.

Vi steker pizzaen vår på 275 grader og til bunnen ser stekt ut, - det tar vel ca 12 minutter, men vi ser mer på pizzaen enn klokka.

Hele slekta har begynt å følge vårt eksempel, fordi det blir så bra bunn med denne metoden.

Skrevet

Takk alle :danse::vin::hug:

Jeg vil ikke ha myk bunn - Det er jo fortsatt hold i bunnen :) jeg vil bare ikke ha så sprø og hard bunn at det blir som å spise knekkebrød (eller verre...).

Gjest Ive Lina
Skrevet (endret)

Bunnen må være sprø utpå - men ikke hard inni,

Jeg bruker ikke oppskrift men tar det på "en slump". Bruker vanlig hvetemel, tørrgjær for pizza og varmt vann, litt olivenolje og litt salt i deigen. Elter for hånd med en sleiv og setter den til heving. Når deigen er blitt dobbelt så stor så tar jeg den ut på benken og elter den med litt hvetemel før jeg kjevler den ut.

Så legger jeg bunnen på en plate med bakepapir og lar den heve mens jeg finner fram det jeg skal ha oppå.

Lager tomatsaus selv som jeg fryser ned i porsjonsbokser. Smører saus over deigen, har på fersk basilikum, litt pizzakrydder, chorizo-skiver og fersk mozarella. Steker den på 230 grader til bunnen er stekt med passe farge og osten er smeltet. Tar ikke tiden, følger med og tar den når jeg har sjekket at den ser ok ut.

TS: jeg tror du bruker for mye mel dersom du får for hard bunn. Jeg har så lite mel som mulig i deigen. Den kan gjerne være litt bløt og klissete når jeg setter den til heving første gang.

Du må heller ikke steke den for lenge, da blir den hard og tørr.

Endret av Ive Lina
  • Liker 1
Skrevet

Støtter Absinthias forslag.

Pizzadeig skal være så seig og tynn at det ikke skal kunne kjevles (kan man det er den allerede for fast). Den skal strekkes og dras utover (eller sjongleres stor nok i luften - for de avanserte :eeeh:).



Anonymous poster hash: 1dca3...754
Skrevet

Blir det ikke hard bunn da?

Anonymous poster hash: 493da...052

Nei, den blir kjempegod:) Veldig bra å bruke hvis du skal lage deilig tynn pizza:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...