Elze Skrevet 27. juli 2004 #21 Skrevet 27. juli 2004 Bærsorbet 4 porsjoner 500 g frosne bær 200 g sukker 1-2 eggehviter Hell bær og sukker i en matprosessor og kjør det sammen til alle bærene er moset. Tilsett eggehvitene og kjør det videre til sorbeten har fått riktig konsistens. Sorbeten kan enten serveres straks, eller fryses ned til servering. Anrett gjerne to slag sorbet sammen.
Elze Skrevet 27. juli 2004 #22 Skrevet 27. juli 2004 Søk på eggehviter på www.egg.no: Sølvkake (2 former à 1 liter) 75 g smør 150 g sukker 1 3/4 dl kremfløte 225 g hvetemel 1 1/2 ts bakepulver revet skall av 1 appelsin 8 eggehviter Pynt: melisglasur tilsatt romdråper cocktailbær Dette er kaken du skal bake dersom du har fått eggehviter til overs etter at du har bakt "alle sju slaga". Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Ha i pisket krem. Bland hvetemel og bakepulver og rør det inn. Tilsett valmuefrø og revet appelsinskall. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren. Hell røren i godt smurt form. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i 3/4 – 1 time. Avkjøl kaken på rist. Sølvkake er fin å fryse. Kaken kan pyntes helt enkelt med melisglasur og røde cocktailbær.
Fakse Skrevet 27. juli 2004 #23 Skrevet 27. juli 2004 Det går også an å lage eggerøre med mye eggehvite i. Dersom jeg har et par eggehviter til overs pleier jeg å piske inn et egg med plomme i et par-tre hviter også steke som vanlig eggerøre. Det blir veldig godt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå