Gå til innhold

Oppskrifter på konfekt til jul og annet godt.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Ønsker å lage hjemmelagd konfekt og slikt til jul Er det noen som har noen fristende oppskrifter og tips? :)



Anonymous poster hash: 91d5d...b18
Videoannonse
Annonse
Skrevet

http://www.detsoteliv.no/recipes/31

http://dinmat.no/Oppskrifter/Dessert/Konfekt

Her finnes masse.

Vet at en kollega av meg lager baileyskuler fra Det Søte Liv hvert år, og hun må lage i flere omganger, for de blir spist opp så fort. Har ikke smakt dem selv, men det høres unektelig godt ut ;)

Hvis du har silikonformer til isbiter og sjokolade kan du selv smelte sjokolade, pensle formen og la det stivne i kjøleskap. (Pensle gjerne litt tykt.) Fyll deretter med f.eks. karamellsaus, marsipan, nougat e.l. La det eventuelt stivne litt i kjøleskap. Fyll deretter opp med sjokolade så du fyller formen og forsegler innholdet inne i sjokoladebiten. Sett til avkjøling igjen. Det kan være litt tricky å få sjokoladen ut av formene igjen. Et tips for både lettere fjerning og blankere sjokolade er å vaske formen med zalo like før den skal brukes og deretter "polere" formen litt lett inni med et kjøkkenhåndkle.

Husk å ha sjokoladebitene i lufttett glass, så bør de holde en god stund. De kan bli litt hvite og blasse i fargen, men smaken er det som regel ingenting å si på. Hvitfargen kommer sannsynligvis av at sjokoladen ikke er temperert, men jeg bryr meg ikke om å temperere den selv :P

Skrevet

Jeg lagde troikakonfekt her om dagen! Farlig godt!

Fant oppskriften på villaperlesukker.no

MEN, jeg anbefaler å støype et sjokoladetrekk i konfektformen først, for så å fylle den med gele, trøffelkrem og marsipan!

Jeg gjorde begge deler. Totalt håpløst å få ut geleen av formene, ikke lett å dyppe de i sjokolade heller.

Men altså, det smakte jo bedre enn sjokoladen man kjøper i butikken!!!

Skal også teste en oppskrift jeg har funnet på ferrero rocher, men venter til nærmere jul☺

Skrevet

Lager konfekt hvert år, lager sjokoladetrøfler(revet sjokolade, melis, ett egg og smør, ruller i oboy), rocky mountain, sarah bernad(små), bailyeskuler og oreokuler. Dette blir det vi lager vi i år iallefall :) Gleder meg allerede!

Har prøvd meg på troika fra villaperlesukker to ganger, men alt bare sklir ut, blir bare masse klæsj og vanskelig å oppbevare :P Tror den droppes i år. Har lagd flere typer også, men ikke alle som blir populære.

Lager også hjemmelagde lakrisdrops, familien er svært glad i lakris, så lager tre forskjellige smaker av lakris :)

Skrevet

Smelt hvit sjokolade (pass på at den ikke korner seg)

Ha i peanøtter

Ha massen over i små konfektformer (papir) og la dem avkjøle

Hvit sjokolade kan byttes ut med kindersjokolade

Nydelig!

Andre digge saker:

Oreokuler

Tørket aprikos dyppet i sjokolade

Negerboller (sirkusboller)

Brente mandler og brente mandler med sjokoladetrekk

Fløtekarameller

Mandel suksess

Trøfler

:spise:



Anonymous poster hash: fb873...1d8
Skrevet

Lager konfekt hvert år, lager sjokoladetrøfler(revet sjokolade, melis, ett egg og smør, ruller i oboy), rocky mountain, sarah bernad(små), bailyeskuler og oreokuler. Dette blir det vi lager vi i år iallefall :) Gleder meg allerede!

Har prøvd meg på troika fra villaperlesukker to ganger, men alt bare sklir ut, blir bare masse klæsj og vanskelig å oppbevare :P Tror den droppes i år. Har lagd flere typer også, men ikke alle som blir populære.

Lager også hjemmelagde lakrisdrops, familien er svært glad i lakris, så lager tre forskjellige smaker av lakris :)

Anbefaler virkelig å bruke konfektformer! Jeg har noen litt store silikonformer til isbiter som var fine til det.

Smeltet sjokolade og fylte formene. Satte forma på hodet over ei kakerist, slik at mesteparten av sjokoladen rant ut, og det bare blir igjen et sjokoladeskall.

Sett kaldt for å stivne, før du fyller med gele, trøffel og marsipan. Til slutt smelter du sjokoladen igjen og har over formen☺

Skrevet

Smelt hvit sjokolade (pass på at den ikke korner seg)Ha i peanøtterHa massen over i små konfektformer (papir) og la dem avkjøle Hvit sjokolade kan byttes ut med kindersjokolade Nydelig! Andre digge saker:OreokulerTørket aprikos dyppet i sjokoladeNegerboller (sirkusboller)Brente mandler og brente mandler med sjokoladetrekkFløtekaramellerMandel suksessTrøfler :spise:Anonymous poster hash: fb873...1d8

Hva er mandel suksess? (Så før meg noe ala kremen fra suksesskaka, namenam☺)

Skrevet

Anbefaler virkelig å bruke konfektformer! Jeg har noen litt store silikonformer til isbiter som var fine til det.

Smeltet sjokolade og fylte formene. Satte forma på hodet over ei kakerist, slik at mesteparten av sjokoladen rant ut, og det bare blir igjen et sjokoladeskall.

Sett kaldt for å stivne, før du fyller med gele, trøffel og marsipan. Til slutt smelter du sjokoladen igjen og har over formen☺

Takk for tips, mener dette er det alternativet vi ikke har prøvd :) Vi får se om vi prøver på dette i år!

Første gangen laget vi i en stor form, frøys ned og la på lag, skar opp og skulle dekke med sjokolade, men alt skled selvfølgelig fra hverandre... Andre gangen hadde vi kjøpt et par former, men lagde det slik oppskriften sa, alt i forma, frys også dekk, men også denne gangen ble det bare surr :P Geleen satt fast i bunnen... Men om vi skal lage troika, blir det på måten du sier ;)

Skrevet

Noen andre som har noe tips til godteri og sånt? :) Jeg elsker sånt!

Skrevet

Mintpletter! Dette er noe av det beste jeg vet, mamma lager de alltid til jul. Aner ikke hvilken oppskrift hun bruker, men jeg og søstern min tenkte å lage noen til henne i år i kalendergave, så fant denne oppskriften:

1 eggehvite
4 dråper peppermynteolje (kjøpes i spesialforretning eller på apotek)
4 dl Melis
100 g mørk sjokolade

Pisk eggehviten stiv. Drypp i peppermynte-oljen.
Bland i melis til massen er fast og smidig. Dryss melis
på bordplaten, hell ut massen og elt den glatt. Kjevle den
ut til den er ca. 1/2 cm tykk. Trykk ut små rundinger, f.eks. med et snapsglass. Smelt sjokoladen i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp mintplettene i sjokoladen. La dem stivne på rist.

Farlig godt altså. Tror vi skal doble posjonen :fnise: Smaker litt som after eight, om dere liker det.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...