Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å lage ostesuffé til helgen er det vanskelig?

Hva slags ost bruker jeg? går det evt ann å blande litt blåmugg ost oppi?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det er ikke vanskelig å lage sufflé. Bare husk å ikke åpne ovnsdøra under stekingen. Du kan bruke alle slags oster du måtte ønske enten det er "vanlig" revet ost, blåmuggost, hvit geitost osv.

Her er en oppskrift hvis du trenger det:

Ostesufflé

3 ss smør

4 ss hvetemel

3 dl melk

5 egg

300 g revet ost

1 ts salt

Smelt smøret i kjele, tilsett mel og spe med melk til en tykk hvit saus. Del eggene og stivpisk hvitene. Bland eggeplommer, ost og salt inn i sausen. Rør forsiktig inn hvitene. Hell røren i smurt suffléform. Stek ved 175 grader i ca 60 minutter. Server straks. Ha gjerne litt mer krydder i som muskat eller cayennepepper.

Skrevet

Tusen takk !

Sufflé med l skulle det selvfølegelig stå.

Skrevet

Arkana: Hvor mange er den oppskriften din beregnet på, og hva pleier du å servere til?

Skrevet

Ostesuffle er det beste Mannen vet, og noe av det beste jeg vet....

Men, jeg pleier bare bruke tre egg jeg.

Blir den høyere med fem?

Skrevet
Ostesuffle er det beste Mannen vet, og noe av det beste jeg vet....

Men, jeg pleier bare bruke tre egg jeg.

Blir den høyere med fem?

Det vet jeg ikke, har alltid brukt 5 egg.

Skrevet
Hva serverer man til?

Jeg synes brød og evt salat er nok.

Gjest gjest1
Skrevet

Oh, fikk lyst til å prøve dette :)

Men, hvor mange former trenger man til den oppskriften? Er det standard-størrelse på slike former? Hvis ikke, hvilken størrelse skal man kjøpe? *suffle-newbie*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...