Gå til innhold

Håndmixere som ryker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har nå hatt 2 håndmixere som begynner å ryke og bli glodvarm bare jeg baker bolledeiger o.l. Den første kortsluttet. Den siste var en billig "kjøkkenmaskin" dvs bare at håndmixeren hadde noe å "lene" seg på. Er ikke håndmixere laget for "tungere deiger" ? Kjenner flere som bruker håndmixere og ikke hatt dette problemet, gjør jeg noe feil kanskje?

Anonymous poster hash: a709f...4e7

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, det vil jeg si de ikke er. Til krem, eggedosis, blande sukker og smør hvitt osv.

  • Liker 2
Skrevet

Så hva bruker man tyngre deiger til? Ordentlig kjøkkenmaskin da? Litt rart flere jeg kjenner sine håndmixere har holdt i flere år med tunge deiger.

Anonymous poster hash: a709f...4e7

Skrevet

Det spørst litt hvor stor deig det er også, men håndmiksere er nok ikke laget for tunge deiger. Men om du ikke lager så mye på en gang og ikke bruker mikseren så lenge av gangen burde det gå greit.

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Jeg ville ikke bukt en håndmikser til den typen deig i det hele tatt. Kunne kanskje strukket meg til en liten pizzadeig en gang innimellom. Elter heller deigen for hånd.

Endret av Zzyzx
  • Liker 2
Skrevet

Jeg bruker ofte en bakemaskin til elting.

Skrevet (endret)

Håndmiksere er ikke beregnet på tyngre deiger, nei. Nå vet ikke jeg hvor store deiger du lager, men hvis du leser i bruksanvisningen til f.eks. Kenwood kjøkkenmaskiner som fort har både tre og fire ganger så mye effekt på motoren, så er det fortsatt ikke så veldig store deiger de er beregnet på. Ville absolutt oppgradert til ei kjøkkenmaskin (håndmikser med stativ er ikke en kjøkkenmaskin...) og latt håndmikseren ta seg av kakedeiger, vaffelrøre, eggedosis etc.

Edit: Sjekket nå i bruksanvisningen til en Philips Cucina håndmikser (400w), og der står at den kan bruker på gjærdeiger med opptil 500 g mel. Så den skal i hvert fall takle små gjærdeiger. Har du lest i bruksanvisningen til dine, hva som er maks kapasitet på de ulike deigtypene?

Endret av Thorn
  • Liker 1
Skrevet

De ryker fordi de får for tøffe jobber.

Jeg har en Bodum håndmixer. Den bruker jeg tilnød til ett glutenfritt brød. Selv det er i tyngste laget.

Har du ikke peng til en ordentlig kjøkkenmaskin må du røre og elte for hånd, eller bruker du opp en håndmixer pr. Bakst.

Skal du kjøpe ny, igjen? Sammenlig styrken på motoren. En billig på Europris kan ikke sammenlignes med en dyr på Elkjøp.

Anonymous poster hash: dd2aa...fe7

Skrevet

Så hva bruker man tyngre deiger til? Ordentlig kjøkkenmaskin da? Litt rart flere jeg kjenner sine håndmixere har holdt i flere år med tunge deiger.

Anonymous poster hash: a709f...4e7

Ordentlig kjøkkenmaskin, eller man blander og elter for hånd.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...