AnonymBruker Skrevet 7. november 2014 #1 Skrevet 7. november 2014 Sikringen gikk til bereder(benkbereder på kjøkken) og dermed stod den i ca 2 døgn uten strøm hvor vannet var helt kaldt i halvannet døgn. Er det noen som vet hvor lenge de kan stå uten strøm ifht dannelse av farlige bakterier? Vi bruker vannet mye til vask av babymatutstyr, så jeg vil helst ikke ta unødige sjanser. Vi lot forøvrig vannet renne lenge fra berederen når den var kald(altså, vi skrudde kranen på varmt) - men jeg tviler på at mer enn 1/3del av vannet ble brukt fra den da. Anonymous poster hash: cc5ca...d2f
AnonymBruker Skrevet 7. november 2014 #2 Skrevet 7. november 2014 Det som er farlig er å bruke vannet, også å tappe det, før det er varmet godt opp. Er usikker på temepraturen varmt vann skal ha for å unngå Legionella/Legionærsyke. Men googler du så finner du svaret. Ta av silene i alle vasker/kraner, den tuppen på ca. 2 cm fremst og legg dem i en kopp med klorin i ca. 10 minutter. Dusjhodet og slangen er det som er "farligst". Skrur du den av og legger dette i en bøtte med klorin så både renser du og dreper uhumskheter. Ingen grunn til hysteri, men enkle forhåndsregler dersom du vil være på den trygge siden. I gamle dager skrudde de av varmtvannstanken når de dro på ferie for å spare strøm.....Anonymous poster hash: 2b4bd...71e
AnonymBruker Skrevet 7. november 2014 #3 Skrevet 7. november 2014 Det som er farlig er å bruke vannet, også å tappe det, før det er varmet godt opp. Er usikker på temepraturen varmt vann skal ha for å unngå Legionella/Legionærsyke. Men googler du så finner du svaret. Ta av silene i alle vasker/kraner, den tuppen på ca. 2 cm fremst og legg dem i en kopp med klorin i ca. 10 minutter. Dusjhodet og slangen er det som er "farligst". Skrur du den av og legger dette i en bøtte med klorin så både renser du og dreper uhumskheter. Ingen grunn til hysteri, men enkle forhåndsregler dersom du vil være på den trygge siden. I gamle dager skrudde de av varmtvannstanken når de dro på ferie for å spare strøm.....Anonymous poster hash: 2b4bd...71e Takk for svar Nå gjelder jo dette kjøkkenkran da, så det går jo ikke an å demontere på samme måte som en dusjslange. Kaldtvannet går vel greit å bruke siden det kommer annensteds fra? (blondinespørsmål....) Jeg får jo heller ikke sjekket tempen på vannet - er ikke noe display. Om noen vet hvorvidt 2 døgn innebærer noen risiko og hva mer vi må gjøre så hadde det vært supert Anonymous poster hash: cc5ca...d2f
AnonymBruker Skrevet 7. november 2014 #4 Skrevet 7. november 2014 Du kan ikke tømme en varmtvannsbeholder uten mye besvær. Du har en silfremme på krana på kjøkkenvasken, den skrur du av og legger i klorin. Legionellabakterien vokser i "vannfilm". Får du temepraturen opp på godt varmt, over 55 til 60 grader så er du sikker særlig om den står varm over natta. Bruk evt. Steketermometeret. Har du forskjellig varmtvannskilde på bad og kjøkken? Er du over gjennomsnittet bekymret koker du en svær kjele vann på kokeplata og legger babyting som tåler koking oppi og lar det være der en fem minutters tid så er du overtrygg. Du bekymrer deg om ting andre ikke ville ofret en tanke. Få tempen opp og fortsett som før.Anonymous poster hash: 2b4bd...71e
AnonymBruker Skrevet 8. november 2014 #5 Skrevet 8. november 2014 På hytta skrur vi av sikringen til varmtvannstaken hver gang vi drar derifra, aldri tenkt over at det er farlig jeg. Anonymous poster hash: 6fdaa...4b5
AnonymBruker Skrevet 8. november 2014 #6 Skrevet 8. november 2014 Du kan ikke tømme en varmtvannsbeholder uten mye besvær. Du har en silfremme på krana på kjøkkenvasken, den skrur du av og legger i klorin. Legionellabakterien vokser i "vannfilm". Får du temepraturen opp på godt varmt, over 55 til 60 grader så er du sikker særlig om den står varm over natta. Bruk evt. Steketermometeret. Har du forskjellig varmtvannskilde på bad og kjøkken? Er du over gjennomsnittet bekymret koker du en svær kjele vann på kokeplata og legger babyting som tåler koking oppi og lar det være der en fem minutters tid så er du overtrygg. Du bekymrer deg om ting andre ikke ville ofret en tanke. Få tempen opp og fortsett som før.Anonymous poster hash: 2b4bd...71e Det er forskjellige ja Målte temp, og den ligger på mellom 60-maks 70 ca(umulig å måle korrekt), og det er faktisk ikke noe å skru av på akkurat den kranen. Nå har vi uansett tappet endel varmt vann, så om det ble dannet noe er det vel for sent.(altså; ikke at jeg tror noe ble dannet). Jeg får inntrykk av at dette med legionella stort sett gjelder store vannkilder, samt risiko hos de som skrur av berederen over tid(eks på ferie) eller senker temp.Anonymous poster hash: cc5ca...d2f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå