Gå til innhold

Risengrynsgrøt og spekemat.Normalt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg er vant med rømmegrøt og spekemat,men var på besøk og fikk servert spekemat ved siden av risengrynsgrøten.Jeg kommenterte selvfølgelig ingenting,men syntes dette var en litt merkelig kombo.



Anonymous poster hash: 90607...abc
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest bustyvel

Jeg er vant med rømmegrøt og spekemat,men var på besøk og fikk servert spekemat ved siden av risengrynsgrøten.Jeg kommenterte selvfølgelig ingenting,men syntes dette var en litt merkelig kombo.

Anonymous poster hash: 90607...abc

Enig med deg, er også vant med rømmegrøt og spekemat, har aldri opplevd risgrøt og spekemat, selv om jeg spiser mye grøt og ofte blir servert grøt borte. Varierer kanskje med tradisjoner fra ulike deler av landet?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vant med rømmegrøt og spekemat,men var på besøk og fikk servert spekemat ved siden av risengrynsgrøten.Jeg kommenterte selvfølgelig ingenting,men syntes dette var en litt merkelig kombo.

Anonymous poster hash: 90607...abc

Var det i Trøndelag? Har forstått at det er en tradisjon her, "Grøt med pinne".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er da fullstendig normalt. Jeg klarer ikke å spise grøt uten spekemat, må ha noe "saltbeta" til! Til info, jeg er trønder ;)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det i Trøndelag? Har forstått at det er en tradisjon her, "Grøt med pinne".

De var trøndere,så kanskje det er vanlig der da.Men jeg er fra østlandet,og der har jeg aldri vært bort i det.

Anonymous poster hash: 90607...abc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk på folkehøgskole i Trøndelag der mange fra Østlandet ikke hadde smakt spekemat til risgrøt før, og ja, der het det "grøt med pinne". Selv er jeg fra Sunnmøre og der er det også helt normalt! Risgrøt uten noe spekemat til blir jo nesten dessert syns jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg vokste opp var det alltid risengrynsgrøt med spekemat og rød saft til lunsj på lørdagene. Dette var forresten ikke i Trøndelag.

Endret av Maximillian Cohen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risengrynsgrøt er ikke godt. Har aldri hørt om noen som spiser spekemat ved siden av, men har hørt om noen som spiser fisk til rømmegrøt. I Rørostraktene tror jeg. Frister ikke det heller. Elsker rømmegrøt med spekemat da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Honeyfern

Jeg er fra Møre og Romsdal og her i heimen synes vi det er helt normalt med spekemat til risenrynsgrøt. Kjempegodt er det også! Hvorfor skulle bare rømmegrøten få lov til å ha spekemat som tilbehør?

Må si jeg aldri har tenkt noe over dette før nå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har aldri spist spekemat til risengrynsgrøt.......er vant med smørøye, sukker&kanel.

Nå har jeg aldri syntes at risengrynsgrøt er noen høydare, så kanskje jeg skal teste ut spekemat til å se om jeg liker det bedre :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi alltid hatt spekemat til risengrynsgrøt, det blir ikke det samme uten "grøtpinne" som jeg og søskenbarnet mitt kalte det :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjæresten og hans familie spiser alltid dette, det er på vestlandet :)



Anonymous poster hash: 99670...09e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...