Gå til innhold

karrisaus til kylling?


Anbefalte innlegg

Skrevet

jeg har tenkt at vi skal ha kyllingfilet med mangochutney, ris og karrisaus til middag i dag. lurer på om det er noen som har en god oppskrift? har ikke mye lyst til å kjøpe posesaus, for det er så mye salt i hel- og halvfabrikata.

anyone? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne oppskriften er en familieklassiker, så jeg har dessverre ikke helt nøyktige mål, men omtrent sånn til 2 personer:

Kylling i karri.

3-400 gram kyllingkjøtt i passe biter - brunes.

2 ss smør

2 ss mel

1 syrlig eple

1 løk

kyllingkraft / -buljong (1/2 liter?)

karri etter smak (2 ts?)

Salt og litt pepper.

Smelt smør. Surr løken til den er blank og ha i eple skåret i små biter. Ha i karrien og la den surre med et par minutter. Dryss over mel og rør godt. Spe med buljong og kok opp. Ha i kyllingen og la det hele putre til kyllingen er mør. Serveres med ris.

Du kan selvfølgelig også steke kyllingen for seg og så servere sausen ved siden av, dersom du foretrekker det.

Gjest Étoile
Skrevet

Superenkel karrisaus kan du lage av en boks kokkosmelk som kokes opp med et par ss Currypaste. Currypaste finnes i flere styrker, jeg foretrekker de som er litt milde. Tilsett ønsket kjøtt og grønnsaker, la koke til mørt og vips ferdig!

Skrevet

takk for tips - jeg tror jeg tar sjansen på å forsøke kokosmelk-varianten. asiatiskinspirert mat bør kanskje ha asiatiskinspirert saus også :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...