Gå til innhold

Diabeteskaker og godis, hjemmelaget


Gjest Lompa

Anbefalte innlegg

Gjest Lompa

Noen som har noen gode oppskrifter? Har en tante jeg er veldig glad i som har diabetes2, men som ikke har helt evne til å styre seg overfor godsaker. Tenkte å lage noe "ufarlig" kaker og godis til henne, for å gjøre ting litt bedre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har ikke oppskrifter, men vannbakkels er bra. Fylt med f.x. pisket krem søtet med kunstig søtstoff, eller smakt til med litt lettsyltetøy, eller kanskje vaniljekrem lagd med kunstig søtstoff hvis det går an.

Nøttebunn lagd med malte nøtter (eller mandler), eggehvite og kunstig søtstoff, pyntet med pisket krem og friske bær.

Eller ostekake lagd på gelatin istf. ferdig gele, og søtet med kunstig søtstoff. Buko 6% kremost eller Philadelfia light gjør den mindre fet også. Velg lite søte, eller usøtete, kjeks til bunnen, bland med smeltet Brelett.

Ellers noe som ikke er kake i det hele tatt, men f.x. bær med pisket krem. (Hun skal ikke spise for mye bær og frukt heller da, pga. det naturlige sukkerinnholdet.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Appelsinsorbet

Til 2 personer

2 1/2 dl vann

1 ts flytende søtningsmiddel

skall av 1 sitron

1 plate gelatin

1 appelsin

1 eggehvite

Kok vann, søtningsmiddel, gelatin og sitronskall i fem minutter. Del appelsinen i to og ta fruktkjøttet forsiktig ut av skallet. Ta vare på de halve skallene. Press saften ut av appelsinkjøttet og bland den i den søte laken. Sil og frys laken halvstiv. Visp eggehviten halvstiv. Rør den halvstive sorbeten jevn og rør inn eggehviten. Fordel massen i de halve appelsinskallene og frys sorbeten ferdig.

Pr. porsjon ca.: 35 kcal, 1 g K

Oppskriften er hentet fra kokeboka Frukt, bær og dessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jordbær i balsamico

1 kurv rensede jordbær

2 ss balsamicoeddik

sukker

Smak til eddiken med sukker etter smak. Rør til sukkeret er oppløst. Hell over jordbærene som er fordelt på fire dessertskåler.

Bytt ut sukker med kunstig søtstoff.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...