Gjest Lompa Skrevet 19. juli 2004 #1 Del Skrevet 19. juli 2004 Noen som har noen gode oppskrifter? Har en tante jeg er veldig glad i som har diabetes2, men som ikke har helt evne til å styre seg overfor godsaker. Tenkte å lage noe "ufarlig" kaker og godis til henne, for å gjøre ting litt bedre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 19. juli 2004 #2 Del Skrevet 19. juli 2004 Har ikke oppskrifter, men vannbakkels er bra. Fylt med f.x. pisket krem søtet med kunstig søtstoff, eller smakt til med litt lettsyltetøy, eller kanskje vaniljekrem lagd med kunstig søtstoff hvis det går an. Nøttebunn lagd med malte nøtter (eller mandler), eggehvite og kunstig søtstoff, pyntet med pisket krem og friske bær. Eller ostekake lagd på gelatin istf. ferdig gele, og søtet med kunstig søtstoff. Buko 6% kremost eller Philadelfia light gjør den mindre fet også. Velg lite søte, eller usøtete, kjeks til bunnen, bland med smeltet Brelett. Ellers noe som ikke er kake i det hele tatt, men f.x. bær med pisket krem. (Hun skal ikke spise for mye bær og frukt heller da, pga. det naturlige sukkerinnholdet.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. juli 2004 #3 Del Skrevet 19. juli 2004 Her finner du noen oppskrifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 19. juli 2004 #4 Del Skrevet 19. juli 2004 Appelsinsorbet Til 2 personer 2 1/2 dl vann 1 ts flytende søtningsmiddel skall av 1 sitron 1 plate gelatin 1 appelsin 1 eggehvite Kok vann, søtningsmiddel, gelatin og sitronskall i fem minutter. Del appelsinen i to og ta fruktkjøttet forsiktig ut av skallet. Ta vare på de halve skallene. Press saften ut av appelsinkjøttet og bland den i den søte laken. Sil og frys laken halvstiv. Visp eggehviten halvstiv. Rør den halvstive sorbeten jevn og rør inn eggehviten. Fordel massen i de halve appelsinskallene og frys sorbeten ferdig. Pr. porsjon ca.: 35 kcal, 1 g K Oppskriften er hentet fra kokeboka Frukt, bær og dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 19. juli 2004 #5 Del Skrevet 19. juli 2004 Jordbær i balsamico 1 kurv rensede jordbær 2 ss balsamicoeddik sukker Smak til eddiken med sukker etter smak. Rør til sukkeret er oppløst. Hell over jordbærene som er fordelt på fire dessertskåler. Bytt ut sukker med kunstig søtstoff. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GreenSky Skrevet 19. juli 2004 #6 Del Skrevet 19. juli 2004 Bytt ut sukker med fruktsukker fra helsekostbutikk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 19. juli 2004 #7 Del Skrevet 19. juli 2004 Diabetikere skal vel ikke ha for mye fruktsukker heller, GreenSky. Det er fortsatt sukker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå