Gjest Anonymous Skrevet 19. juli 2004 #1 Skrevet 19. juli 2004 Er det noen som vet om noe som fungerer som eggerstatning i kransekake? På forhånd takk for svar
Veronal Skrevet 19. juli 2004 #3 Skrevet 19. juli 2004 Det er jo kun eggehvite som brukes i kransekake. Hva med å bruke følgende eggehviteerstatning: Hjemmelaget Eggehviteerstatning 50 gr linfrø 6 dl vann Linfrø og vann kokes i en stor kjele i ca 5 min. Rør hele tiden, la det fosskoke, det koker lett over. Sil massen gjennom en finmasket sil. Skrap frøene godt ned i sikten med skje, slik at mest mulig av skummet kommer med. Avsilet røres godt sammen med en gaffel og avkjøles under lokk. Avkoket kan kun benyttes avkjølt, og er holdbart i kjøleskap i ca. en uke. 3-4 ss tilsvarer ett egg. Denne eggerstatningen brukes isteden for egg i kaker, leverpostei eller kjøttdeig. Kilde: Levanger vid. skole. Studieretning hotell- og næringsmiddelfag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå