Gå til innhold

Erstatte egg i kransekake?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Er det noen som vet om noe som fungerer som eggerstatning i kransekake?

På forhånd takk for svar :)

Skrevet

Det er jo kun eggehvite som brukes i kransekake. Hva med å bruke følgende eggehviteerstatning:

Hjemmelaget Eggehviteerstatning

50 gr linfrø

6 dl vann

Linfrø og vann kokes i en stor kjele i ca 5 min.

Rør hele tiden, la det fosskoke, det koker lett over.

Sil massen gjennom en finmasket sil.

Skrap frøene godt ned i sikten med skje, slik at mest mulig av skummet kommer med.

Avsilet røres godt sammen med en gaffel og avkjøles under lokk.

Avkoket kan kun benyttes avkjølt, og er holdbart i kjøleskap i ca. en uke.

3-4 ss tilsvarer ett egg. Denne eggerstatningen brukes isteden for egg i kaker, leverpostei eller kjøttdeig.

Kilde: Levanger vid. skole. Studieretning hotell- og næringsmiddelfag.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...