AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2014 #1 Skrevet 23. oktober 2014 Er det godt med fryste bær til hjemmelaget syltetøy, eller blor det best med ferske bær? 😊Anonymous poster hash: 7e795...a78
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2014 #2 Skrevet 23. oktober 2014 SKal du ha rørste bær eller kokt syltetøy? Anonymous poster hash: e3ce2...1cc
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2014 #3 Skrevet 23. oktober 2014 Og hvilke bær er det snakk om? Anonymous poster hash: e3ce2...1cc
AnonymBruker Skrevet 23. oktober 2014 #4 Skrevet 23. oktober 2014 Er det godt med fryste bær til hjemmelaget syltetøy, eller blor det best med ferske bær? Anonymous poster hash: 7e795...a78 Syltetøy er best å lage av ferske bær. Fordi bær ved frysing får ødelagt det stoffet som gjør at syltetøy naturlig blir tykt. Fryste bær syltetøy blir lett en tynn suppe, med mindre du tilsetter, tror det heter pektiner. Finnes på flaske og fortykningsmiddel finnes i poser. Personlig mener jeg dette med tilsetninger fremstilt i fabrikk ødelegger "naturlig hjemmelaget" smaken på syltetøy. En annen sak er at mange bruker fryste bær uten å varmebehandle bærene. Noe flere og flere fraråder da man kan risikere å få i seg bl.a. tarmbakterier m.m. fordi man ikke vet hvor rene de som har plukket har vært på henda.Anonymous poster hash: e1cd8...c5b
Sølvrosen Skrevet 23. oktober 2014 #5 Skrevet 23. oktober 2014 Farmor pleier å fryse masse jordbær for å lage små runder syltetøy med lite sukker utover vinteren og våren. Det blir tynt, men det blir det også med ferske bær. Jeg har heller ikke merket noen forskjell i smaken.
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå