Gjest anobano Skrevet 20. oktober 2014 #1 Skrevet 20. oktober 2014 (endret) Blir all melken som steames tykk? På min espressomaskin så blir det bare danna et lite lag med skum øverst og resten av melka er bare varm og like rennende som den var fra før av.. Jeg har en maskin med sånn "tut" på siden. Man skal vel kunne bruke lettmelk eller må man bruke helmelk? Er lite fornøyd med maskinen og vurderer og bytte den inn til en automatisk, enten med melkebeholder eller slange (cappuccinotore) Endret 20. oktober 2014 av anobano
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2014 #2 Skrevet 20. oktober 2014 Espressomaskin? Da skal du ikke bruke melk? http://kaffebrenneriet.no/bryggeguide/brygg/espressomaskin Anonymous poster hash: 55dda...215
onyx Skrevet 20. oktober 2014 #3 Skrevet 20. oktober 2014 Nei, når du steamer melk blir ikke all melka tykk. Du skal få et tykt skum, hvis du gjør det med riktig teknikk (steamekoppen lett på skrå så du får en stor overflate, ha steamen må være varm nok og tuten holdes rett under overflata til melka. Beveg på beholderen mens du steamer så du får jevn varme, men mest skum på toppen. IKKE kok melka!) og kald melk. H-melk er visstnok enklest (pga fettinnholdet), men jeg har ingen problemer med lettmelk. Skummamelk har jeg ikke prøvd, men vil anta at det ikke vil bli noe resultat pga før nevnte fettinnhold, dvs mangel på sådan
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2014 #4 Skrevet 20. oktober 2014 Snakker du om en steamer? espressomaskiner lager espressoshots. Anonymous poster hash: 87fae...c71
Gjest anobano Skrevet 20. oktober 2014 #5 Skrevet 20. oktober 2014 Snakker du om en steamer? espressomaskiner lager espressoshots. Anonymous poster hash: 87fae...c71 espressomaskin med steamer-funksjon ja
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2014 #6 Skrevet 20. oktober 2014 espressomaskin med steamer-funksjon ja Steaming handler om teknikk, maskinen tenker ikke, forutsett at dette er en maskin hvor du står for steamingen selv. Se litt rundt på videoer på youtube, og evt. kjøp deg temperaturmåler til å ha i melken mens du steamer, da vil det bli enklere å følge med. Hvor mye "skum" det blir, kommer an på hvor lenge, og til hvilken temperatur du slipper inn luft i melken. Anonymous poster hash: 87fae...c71 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå