Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 #1 Del Skrevet 19. oktober 2014 (endret) Hei, alle matkyndige Kg'ere. Jeg tenkte jeg skulle lage min egen fårikål, siden det er en type najonalmat her i landet. Jeg begynte med innkjøp av kjøttet. Det er små lammekjøttbiter med litt bein. De ser gode ut og skal altså kokes som de er. Jeg forstår det som at de ikke skal brunes før man har dem i gryten. Så kommer man til kålen. Jeg kjøpte grønn-hvit hodekål som luktet godt. Nå har jeg kuttet den i båter, så det er klart. Svart pepper. Jeg har svarte pepperkorn. Skal man ikke gjøre noe med disse? De skal ikke ristes på noen måte i panne, før man har det i maten? Når jeg har ordnet dette, finner jeg ut at det ikke står noe mere i oppskriften. Man skal ha dette i en gryte og det skal bli mat. Jaha? Hva med løk? Jevning? Smør? Andre kryddere? Salt? Det skal ikke noe som helst mere i denne maten? Jeg forstår ikke helt hvordan det kan bli godt? Jeg har noen poteter som heter Amadine. Jeg tror de kan være gode. Jeg tenker å koke dem uten skallet, men jeg er usikker fordi de har så tynt skall. Noen anbefalinger på potet-fronten? Takker for assistanse på nasjonalmat-området. (Hvis jeg lærer å lage det, tenkte jeg å invitere mange folk på dette, siden jeg tror det kunne bli bra som sosial mat. Hva serverer man i tilfelle å drikke? Øl? Hvilken type?) Endret 19. oktober 2014 av Tøytigern Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
murray Skrevet 19. oktober 2014 #2 Del Skrevet 19. oktober 2014 (endret) Fårikål er digg, spiste det sist igår Jeg gjør følgende: Du trenger en stor gryte og starter med ett lag kjøtt, ett lag kål, en god slump med havsalt (synes havsalt gir best smak) og noen pepperkorn. Så er det et nytt lag med kjøtt, kål og havsalt og pepperkorn. Du kan jevne hvis du vil med å strø litt hvetemel mellom lagene, men jeg pleier ikke gjør det. Hell på et par desiliter vann og kok opp. Kokes i minst 3,5 timer. Den er ferdig når kålen har en fin gylden brunfarge. For lite kokt kål smaker ikke i nærheten av så godt som kål som har fått godgjort seg den tiden det trenger. Kjøttet skal ramle fra beinet. Skjønner at det høres rart ut med så få ingredienser og lite mikkmakk, men det blir veldig godt! Vi drakk rødvin til igår, det fungerte bra. HAdde kokte poteter og kokte gulerøtter som tilbehør, men vet mange serverer fårikålen uten noe spesielt tilbehør også. Lykke til! Endret 19. oktober 2014 av murray Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. oktober 2014 #3 Del Skrevet 19. oktober 2014 alle som spiser lam burde dø. Anonymous poster hash: fa413...31b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest chisandra Skrevet 19. oktober 2014 #4 Del Skrevet 19. oktober 2014 Jeg gjør det som murray. Garantert suksess. Fårikål er en rett man ikke skal "tukle med" Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest crem Skrevet 19. oktober 2014 #5 Del Skrevet 19. oktober 2014 alle som spiser lam burde dø. Anonymous poster hash: fa413...31b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Violetta Skrevet 19. oktober 2014 #6 Del Skrevet 19. oktober 2014 Som et alternativ finnes det egne beholdere man kan ha peppetkornene i. En liten metallboks. Finnes som regel i matbutikken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muscae Skrevet 19. oktober 2014 #7 Del Skrevet 19. oktober 2014 Jeg pleier å bruke mer vann. Det gjør min mor, derfor gjør jeg det også. Amadinepoteter er veldig gode om du koker dem med skallet på. Har ikke prøvd å koke dem uten skall, synes poteter er best når de kokes med skall, for å skrelles etter koking. De er veldig enkle å skrelle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wombat Skrevet 19. oktober 2014 #8 Del Skrevet 19. oktober 2014 Kan ikke så mye om selve fårikålen, men ikke skrell amandinepoteten før du koker den! Den blir så mye bedre med skall og kan gjerne spises med skallet på etterpå også om man ikke bryr seg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meadow Skrevet 19. oktober 2014 #9 Del Skrevet 19. oktober 2014 (endret) Jeg bruker også mye mer vann, minst en liter - jeg vil ha masse deilig kraft Endret 19. oktober 2014 av Meadow Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #10 Del Skrevet 19. oktober 2014 alle som spiser lam burde dø. Anonymous poster hash: fa413...31b Bare rolig, det gjør vi til slutt, alle sammen, uten at noen trenger å anstrenge seg for å få utryddet oss. Ingen av oss overlever, så du kan ta det helt med ro. 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #11 Del Skrevet 19. oktober 2014 Enkelte fundamentalistiske veggiser/veganere pleier å synes det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest crem Skrevet 19. oktober 2014 #12 Del Skrevet 19. oktober 2014 Enkelte fundamentalistiske veggiser/veganere pleier å synes det spesielt.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #13 Del Skrevet 19. oktober 2014 Fårikål er digg, spiste det sist igår Jeg gjør følgende: Du trenger en stor gryte og starter med ett lag kjøtt, ett lag kål, en god slump med havsalt (synes havsalt gir best smak) og noen pepperkorn. Så er det et nytt lag med kjøtt, kål og havsalt og pepperkorn. Du kan jevne hvis du vil med å strø litt hvetemel mellom lagene, men jeg pleier ikke gjør det. Hell på et par desiliter vann og kok opp. Kokes i minst 3,5 timer. Den er ferdig når kålen har en fin gylden brunfarge. For lite kokt kål smaker ikke i nærheten av så godt som kål som har fått godgjort seg den tiden det trenger. Kjøttet skal ramle fra beinet. Skjønner at det høres rart ut med så få ingredienser og lite mikkmakk, men det blir veldig godt! Vi drakk rødvin til igår, det fungerte bra. HAdde kokte poteter og kokte gulerøtter som tilbehør, men vet mange serverer fårikålen uten noe spesielt tilbehør også. Lykke til! Jeg har en svær kasserolle, og har lagt kjøttet og kålen oppi. Så strødde jeg litt pepper mellom kjøttbitene. Jeg har ikke tatt i mel, men jeg har hatt melange i gryta nederst, siden jeg tenkte at maten kom til å brenne seg fast i bunnen. Hvaslags rødvin drakk dere? Som et alternativ finnes det egne beholdere man kan ha peppetkornene i. En liten metallboks. Finnes som regel i matbutikken. Må man ha dette? Jeg strødde bare pepperet nedi... Jeg pleier å bruke mer vann. Det gjør min mor, derfor gjør jeg det også. Amadinepoteter er veldig gode om du koker dem med skallet på. Har ikke prøvd å koke dem uten skall, synes poteter er best når de kokes med skall, for å skrelles etter koking. De er veldig enkle å skrelle. Jeg har tatt i ganske mye vann... Jeg så for meg at man måtte ha det, hvis man skulle få kokt kålen.. Kan ikke så mye om selve fårikålen, men ikke skrell amandinepoteten før du koker den! Den blir så mye bedre med skall og kan gjerne spises med skallet på etterpå også om man ikke bryr seg Da lar jeg være å skrelle potetene og koker dem som de er. Hvor mange koker dere til hver person? Er det nok med to? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 19. oktober 2014 #14 Del Skrevet 19. oktober 2014 Fremgangsmåte som Murray. Det nederste laget med kjøtt skal bestå av de feteste kjøttbitene, med fettet ned. Rist på kjelen en gang i blant, og pass på at det ikke blir tørt. Tilsett mer vann hvis det er nødvendig. Potetene kokes med skallet på. Hvis du vasker dem litt først kan du servere dem med skal, for det er der alle næringsstoffene sitter. Retsene blir veldig fin restemiddag. Enten setter du dem i kjøleskapet og spiser dem dagen etter, eller så fryser du dem og har de en annen gang. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #15 Del Skrevet 19. oktober 2014 spesielt.. Ja, spesielt siden de er så "fredelige" når det kommer til dyrenes overlevelse Hi hi. Millitante veggiser bør melde seg på fakkeltog mot pels. Det skal være et i november. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #16 Del Skrevet 19. oktober 2014 Fremgangsmåte som Murray. Det nederste laget med kjøtt skal bestå av de feteste kjøttbitene, med fettet ned. Rist på kjelen en gang i blant, og pass på at det ikke blir tørt. Tilsett mer vann hvis det er nødvendig. Potetene kokes med skallet på. Hvis du vasker dem litt først kan du servere dem med skal, for det er der alle næringsstoffene sitter. Retsene blir veldig fin restemiddag. Enten setter du dem i kjøleskapet og spiser dem dagen etter, eller så fryser du dem og har de en annen gang. Ups, dette gjorde jeg omvendt.. Jeg la bitene med bein nederst, fordi jeg så for meg at det var mest hensiktsmessig... Jeg smurte bunnen med en klatt melange, da. Før jeg la nedi kjøttet. Så har jeg kål i båter og de kjøttbitene med minst bein som jeg har strødd pepper mellom og et lag til med resten av kålen. Det ble mest kål på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #17 Del Skrevet 19. oktober 2014 Skal man ikke røre noe i det hele tatt? Jeg har en lang sleiv som jeg tenkte jeg kunne putte nedi og bevege litt på kjøttet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 19. oktober 2014 #18 Del Skrevet 19. oktober 2014 Ups, dette gjorde jeg omvendt.. Jeg la bitene med bein nederst, fordi jeg så for meg at det var mest hensiktsmessig... Jeg smurte bunnen med en klatt melange, da. Før jeg la nedi kjøttet. Så har jeg kål i båter og de kjøttbitene med minst bein som jeg har strødd pepper mellom og et lag til med resten av kålen. Det ble mest kål på toppen. Jeg gjorde også det første gang. Det blir godt det også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 19. oktober 2014 Forfatter #19 Del Skrevet 19. oktober 2014 (endret) Jeg gjorde også det første gang. Det blir godt det også. Så bra Da håper jeg på det. Det er ikke nødvendig med noen løkbåter og fedd av hvitløk eller lignende, nedi? Bare vann, salt og pepper? Jeg tenkte kanskje man trengte grønnsakbuljong... Endret 19. oktober 2014 av Tøytigern Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sølvrosen Skrevet 19. oktober 2014 #20 Del Skrevet 19. oktober 2014 Skal man ikke røre noe i det hele tatt? Jeg har en lang sleiv som jeg tenkte jeg kunne putte nedi og bevege litt på kjøttet... Ikke røre, fyfy Hvis du rører detter kjøttet fra hverandre og kålen blir ei smørje, fårikål blir veldig mørt. Du kan ta tak i håndtakene på gryta og snu den hard frem og tilbake noen ganger, da blir innholdet ristet litt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå