Gå til innhold

Ostekake!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ute etter en oppskrift på ostekake med Cottage cheese.

(Vil ikke ha den med naturell ost eller med gele... :-? )

Den kaken jeg har spist er ganske høy og noen blander i rosiner også.

Den stekes i ovnen.

Noen som kjenner til en slik?! :klø:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen av dem stemmer helt med beskrivelsen din, men kanskje du kan bruke en av dem, eventuelt tilsette rosiner, og erstatte osten i den siste oppskriften med cottage cheese?

Frisk ostekake

ca. 75 g smør

150 g havrekjeks

Ostefromasj:

1 pk gelépulver med sitronsmak

300 g cottage cheese

175 ml fruktyoghurt med sitron

3 eggeplommer

3 eggehviter

Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun. Sett ringen til en kakeform på 22 cm i diameter på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.

Ostefromasj: Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halvparten av vannmengden. Avkjøl. Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en foodprocessor og tilsett i den avkjølte geleen. Visp eggehvitene stive og bland forsiktig inn til slutt. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet. Pynt kaken med sitronmelisse og evt. bær/frukt.

Amerikansk ostekake (8 porsjoner)

70 g smør

100 g hvetemel

1 ss sukker

1 eggeplomme

Fyll:

250 g kremost naturell eller med ananas og mandarin

3 dl cottage cheese

3 egg

1 eggehvite

1 dl sukker

saft og revet skall av 1 sitron

Bland smør, hvetemel, sukker og eggeplomme til bunnen. Trykk deigen ut i en godt smurt form på 22 cm i diameter. Pensle deigen med litt av eggehviten og stek bunnen sprø og gyllen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Fyll: Rør sammen alt til fyllet og hell det over den stekte bunnen. Stek ostekaken til fyllet er stivt, på 150 grader i ca. 1 time. Spis kaken varm eller kald. Pynt gjerne ostekaken med frukt eller bær.

Skrevet

Er det denne kanskje?

Varm Ostekake

3 egg

1/2 dl sukker

1 beger (300 g) Cottage cheese

1/2 dl hvetemel

1 dl melk

1/2 dl rosiner

1/dl mandler, hakkede

syltetøy

kremfløte

Ildfast form ca. 1 liter.

I stekeovn: 180 grader, ca 45 min.

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i det øvrige.

Hell røren i smurt ildfast form. Stek kaken.

Server den varm med syltetøy og vispet krem.

Skrevet
Er det denne kanskje?

Varm Ostekake

3 egg

1/2 dl sukker

1 beger (300 g) Cottage cheese

1/2 dl hvetemel

1 dl melk

1/2 dl rosiner

1/dl mandler, hakkede

syltetøy

kremfløte

Ildfast form ca. 1 liter.

I stekeovn: 180 grader, ca 45 min.

Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i det øvrige.

Hell røren i smurt ildfast form. Stek kaken.

Server den varm med syltetøy og vispet krem.

.. den laget vi på husmorskolen... og masse etterpå ..

Kjempegod.. (men vi spiste den så mye at jeg ble lei.. men det er kanskje på tide å prøve den igjen)

Skrevet

Høres ut som en stekt , eller amerikansk ostekake, a la nr 2 som Mylian foreslår. Du kan jo bare ha i noen rosiner.

Skrevet

Takk for oppskrifter, jenter!! :)

Tror ikke det er noen av dem, men skal prøve meg på den varme.

Den jeg er ute etter stekes i ovnen, men spises kald, og er faktisk bedre etter et par dager!! :sikle:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...