Gå til innhold

Sunt pålegg?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg spiser endel brød (frokost, lunsj), men hva er egentlig sunne pålegg? Leverpostei og makrell i tomat er uaktuelt.

Anonymous poster hash: d8714...631

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg er fortiden hekta på tunfisk med majones! Har det på knekkebrød, men er vel like godt på brød😊

  • Liker 1
Gjest earlgrey
Skrevet

Eggesalat, kylling/kalkunpålegg, roastbiff med remulade og purreløk, røkt laks, krabbe/reker, kyllingsalat er noen av mine favoritter som jeg kommer på i farta :fnise:

Men sånn sett, for eksempel peanøttsmør eller ost er jo forsåvidt sunt, er jo gode næringsstoffer i det, men mye kalorier. Så spørs hva du mener med sunt, personlig skiller jeg mellom sunt og magert :biggrin:

Gjest earlgrey
Skrevet

Ååh, elsker brie med aprikos eller appelsinsyltetøy forresten, men det er jo ikke det magreste du kan spise da :fnise:

Skrevet

"Sunt" er et så vannvittig ullent og meningsløst begrep. Hva trenger du og hva spiser du ellers? Uten å vite noe mer om deg foreslår jeg gulost, ridderost, sursild, peanøttsmør, peppermakrell, røkelaks, bøkling, kokt skinke, sylte.

  • Liker 4
Skrevet

Leverpostei er ikke sunt pålegg, fullt av ugreit fett.

Frukt og grønt, fisk og "naturell" produkter er sunne produkter. Laks og aspikk går under sunt.

Syltetøy er søtt og heller ikke sunt.

Anonymous poster hash: 835ac...4a3

  • Liker 1
Skrevet

LITE fett, magert, mange vitaminer/næringsstoffer mener jeg med sunt. Skal NED i vekt

Ts

Anonymous poster hash: d8714...631

Skrevet (endret)

Skal du ha mye vitaminer og mineraler og ha en sjanse til å ta dem opp, må du ha i deg litt fett samtidig. Fett er ikke farlig. Skal du ned i vekt, må du se på det totale kaloriintaket. Ikke spis for lite kalorier heller, bare så mye mindre at du får en jevn og fin nedgang. 500 kcal under vedlikehold er passe for de fleste.

Endret av Pringle
  • Liker 2
Skrevet

Skal du ha mye vitaminer og mineraler og ha en sjanse til å ta dem opp, må du ha i deg litt fett samtidig. Fett er ikke farlig. Skal du ned i vekt, må du se på det totale kaloriintaket. Ikke spis for lite kalorier heller, bare så mye mindre at du får en jevn og fin nedgang. 500 kcal under vedlikehold er passe for de fleste.

Og gjerne kutte ut brødet om det ikke er laget av spiret korn på surdeig... Fytat i grovt korn kan hemme opptak av mineraler i tarmen.

Skrevet

Kokt skinke og egg er pålegg som metter godt.



Anonymous poster hash: b710b...a61
  • Liker 1
Gjest earlgrey
Skrevet

Skal du ha mye vitaminer og mineraler og ha en sjanse til å ta dem opp, må du ha i deg litt fett samtidig.

What? :hakeslepp: Hvordan har det seg?

  • 8 måneder senere...
Skrevet

Når det gjelder pålegg, er det ofte mengden brød og majones/smør som er mest fetende da det tar med de fleste kaloriene.

 

Magre kjøttvarianter som kokt skinke, hamburgerrygg og kyllingpålegg har lite kalorier og mye proteiner.

Egg er også relaltivt magert, har proteiner og er mettende.

 

Mitt tips er å begrense tykkelsen på brødskivene, unngå majonessalater og veldig søte pålegg (honning, syltetøy og nugatti), så kan du heller kose deg med det pålegget du liker. 

 

Som noen sier her, er "sunt" et ullent begrep. Det er viktig med variasjon! 

Skrevet

LITE fett, magert, mange vitaminer/næringsstoffer mener jeg med sunt. Skal NED i vekt

Ts

Anonymous poster hash: d8714...631

 

Kjøttpålegg av kylling eller kalkunkjøtt, det er hvitt, magert kjøtt. Legg på noen skiver agurk eller tomat for litt friskere smak og variasjon.

 

Ellers vil jeg også nevne peppermakrell. Mmmmm! Det er fet fisk, av det sunne slaget, og kjempegodt. En skive med fiskepålegg om dagen dekker dagsbehovet for omega 3.

Skrevet

Peanøttsmør

Egg

Avokado

Skinkepålegg

Tunfisk

Laks/fisk

Grov fiskekarbonade

Skrevet

Peanøttsmør

Egg

Avokado

Skinkepålegg

Tunfisk

Laks/fisk

Grov fiskekarbonade

Kaller du det lite fett?

Mager skinkeost, kokt skinke, den grønne lettgulosten fra Synnøve, laksepålegg i porsjonsbeger, bringebær/eplesyltetøy fra Lerum, philadelphia har vel noen magre pålegg

Skrevet

Om du vil ned i vekt vil jeg absolutt anbefale å bytte ut brødet med knekkebrød heller. 

Skrevet

Kaller du det lite fett?

Mager skinkeost, kokt skinke, den grønne lettgulosten fra Synnøve, laksepålegg i porsjonsbeger, bringebær/eplesyltetøy fra Lerum, philadelphia har vel noen magre pålegg

Hva snakker du om?

TS spør om sunt pålegg. Når ble det synonymt med lavkalori.

  • Liker 2
Skrevet

Pleier å ha banan eller philadelphia på brødskiva. Tror det er relativt "sunt" å ha på?

AnonymBruker
Skrevet

Folk har så forvridde syn på hva som er sunt. Søtt = usunt feks? Og å være livredd for fett er bare tull. Gud bedre.

Visste dere forresten at mange av magre/lette produkter inneholder MER sukker enn originalen? :)

Anonymous poster hash: 29bc1...369

Skrevet

Hva snakker du om?

TS spør om sunt pålegg. Når ble det synonymt med lavkalori.

Hun spør også om magert pålegg. Da vil jeg anta at hun vil ha pålegg som er lavkalori.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...