Martha Stewart Skrevet 14. juli 2004 #1 Skrevet 14. juli 2004 Nå trenger jeg forslag fra andre matglade! Vi skal ha cocktail party for venner hjemme hos oss selv ca 1 uke etter vielsen og familiemiddagen. Inviterer ca 30 personer tror jeg, til fri bar og stående buffet med kanapeer, tapas, fingermat eller hva man vil kalle det. Vil gjerne ha innspill til utvalget av mat! Regner med at vi f.eks bestiller en del sushi og ellers lager det meste av maten selv. Det er fint hvis en del kan lages ferdig 1-2 dager i forveien. Maten bør være slik at man slipper å bruke kniv og gaffel (muligens gaffel). Satser også på å ha masse snacks som oliven, tortillachips med forskjellige diper, etc. Til slutt skal vi ha kaker og kaffe. Gi gjerne tips om nettsider med oppskrifter til fingermat. Jeg har funnet en del her: Epicurious
apriljente Skrevet 14. juli 2004 #2 Skrevet 14. juli 2004 Jeg har dessverre ingen oppskrifter, men vi bestilte mat på jobb fra dette firmaet www.1001mat.no og det var kjempegodt . De har både tapas og fingermat. Kanskje du kan få noen tips her likevel
Gjest Anonymous Skrevet 14. juli 2004 #3 Skrevet 14. juli 2004 Jeg var nylig på en fest der maten var bestilt fra http://www.vannimunn.no/menyer.htm Kanskje du får noen ideer fra menyene deres. Det hørtes ut som en god ide med fingermat/tapas. Det er jo så mye godt å velge mellom
LilleBille Skrevet 14. juli 2004 #6 Skrevet 14. juli 2004 Det finnes en veldig fin bok som heter "fingermat".. som er på tilbud i de fleste bokhandlere nå til kr. 98,- .. og den kan anbefales på det varmeste..
Arkana Skrevet 14. juli 2004 #7 Skrevet 14. juli 2004 * Bruschetta (skiver av ristet baguette med f.eks. tomat/oliven, auberginemos, tunfisksalat, pesto + marinert paprika osv) * Devilled eggs (hardkokte egg delt i to, plommen moses med sennep, tabasco, hakket chili, majones og hakket dill og sprøytes tilbake i eggehvitehalvdelen) * Minipaier (bruk sandkakeformer) * Stekte kyllingvinger e.l. * Paprikaruller (paprika grillet svart i ovn, skrap av skinnet og del i store strimler, fyll med fetaost og rull sammen) * Små spyd med f.eks. reker, små kjøttboller, diverse grønnsaker og god dip til * Boller med oliven, fetaost, nøtter o.l. * Vårruller * Små vannbakkels med fyll (f.eks. hakket skinke, hardkokt egg, soltørkede tomater, løk, majones, crème fraîche, hvitløk og sennep) * Nachos (tortillachips, legg på litt tacokjøttdeig, salsa, hakket chili, bønnestuing og revet ost og gratinert i ovnen) * Store champignoner, fjern stilken og fyll med f.eks. hakket hvitløk, chili og koriander, drypp over olivenolje og bak i ovnen * Asparges med en skive spekeskinke rundt
Gjest Poirot Skrevet 14. juli 2004 #8 Skrevet 14. juli 2004 Tynne baguetteskiver, med pesto, litt parmesan i skiver og cherrytomat. NAM!
Martha Stewart Skrevet 15. juli 2004 Forfatter #9 Skrevet 15. juli 2004 Takk for fristende forslag alle sammen! Flere som har tips?
Gjest Stavanger-Lina Skrevet 26. mai 2008 #10 Skrevet 26. mai 2008 Takk for fristende forslag alle sammen! Flere som har tips? Røkelaks/spekeruller. Legg sammen kremost,ruccola,gressløk,røkelaks/spekeskinke og agurkstaver i wraps.Rull sammen og kutt i skiver på størrelse med sushi.For å få det til å holde sammen,bruk tannpirker. <-- altså ubrukte da...hehe
luckystar Skrevet 26. mai 2008 #11 Skrevet 26. mai 2008 -Manchego ost (litt dyr, men veldig god). eventuelt festet på små tannpirkere -Artisjokkhjerter -Choritzo pølse, kjøp fersk og grill -Fyllte oliven (med fetaost), pfepferoni etc -kjeks med chevre ost -Lage opp noen kylling satay, servere dem kalde
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2008 #12 Skrevet 26. mai 2008 - Rull bacon rundt dadler - stek i olje - Bruchetta: Skær hvitløksbaguette i skiver, ha på tomat, strø over revet mozarella og basilikum, stek i ovnen - Rull spansk skinke rundt grissini-stenger - For den kresne: del grillpølse i to, snitt hakk i kantene (så de krøller seg under steking), stek i panne, og rull en stripe lompe rundt - Legg stekt kjøttdeig, salsa og ost på store nachos, stek i ovnen
tingeling Skrevet 26. mai 2008 #13 Skrevet 26. mai 2008 Vi hadde blant annet: Små spyd (coctailpinner) men cherrytomat, små mozerella og basilikumblader. Lefseruller med røkelaks, cremeost og lefseruller med parmaskinke og cremeost. I tillegg hadde vi masse gode oliven og små skåler med ordentlig potetgull. Vi hadde hele festen litt bakvendt. Inviterte ikke til middag, men til fest. Begynte med bryllupskake (porsjonskaker på høyt stativ - dritstilig) og musserende, siden fortsatte vi med musserende og etterhvert ble det satt frem fingermat. Et viktig stikkord her er musserende. Koster det sammen som vanlig vin, men man blir ikke så trøtt av det som rødvin og de fleste kommer i mye mer riktig feststemning enn hvis alle begynner å drikke sprit. Hos oss gikk det nesten ikke sprit, men derimot blant annet 25 flasker musserende på 45 personer, hvorav flere ikke drakk. Man blir heller ikke ubehagelig full av musserende, de fleste blir bare veldig glade
pinkybride Skrevet 26. mai 2008 #14 Skrevet 26. mai 2008 Her er noen forslag: -Små trespyd med to kjøttboller og en cherrytomat på hver. - Lefserull som deles opp. kan f eks smøres med røbetsalat , noe kjøttpålegg og ruccola. Eller kremost urter ,røkelaks og rukkola, - Vårruller - Partypoteter bakt i ovnen med hvitløk og provancekrydder . - pølsebiter på små trespyd med noe grønnsaker - Oliven - hvitløksbguetter og annet godt brød - aoli er et must - Scampi - Kjøp halvstekte baguetter kutt dem i tynne skiver og stek i ovnen, kan ha spekeskinke, parmesan, pesto/ruccola og anne garnityr på. - hvis du skal ha gaffel kan du lage pastasalat ( kokt pastarør, 1 glass pesto, rødløk, chili, paprika 2 farger, 1/2 pakke ruccola, ristede pinjekjerner/cachewnøtter, Pynt med cherrytomater. - Soltørkede tomater - Marinert feta ost
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå