AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2014 #1 Skrevet 6. oktober 2014 Jeg har de siste årene prøvd meg på masse utenlandske retter, men har oppdaget nå at jeg savner god, norsk mat. Kom gjerne med tips! Og kanskje oppskrifter.... Anonymous poster hash: 64107...cd0
Gjest Lille-pus Skrevet 6. oktober 2014 #4 Skrevet 6. oktober 2014 Helt enig når det gjelder fårikål Ellers er ikke ertesuppe heller det som krever de største kokekunstene. Kjøttkaker i brun saus er bittelitt mer krevende, men ikke mye. Sausen kan lage litt utfordringer for helt ukunnige kokker, men det er du jo ikke. Pannekaker? - enten du velger den typen som pleide bli servert med blåbærsyltetøy og rømme, - etter varm tomatsuppe, eller du liker fleskepannekaker best. Seibiff med løk og råkost
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2014 #6 Skrevet 6. oktober 2014 Kald spekesild, kokte poteter, rømme, løk og rødbeter. Da trenger man bare koke poteter og skjære løk i ringer. Ellers er kanskje ikke bacalao noe man tenker på som norsk tradisjonskost, men det er en rett som har lange tradisjoner selv om den en gang kom hit fra Sør-Europa. Og er nesten like enkel å lage som fårikål. Dessuten er pinnekjøtt, kålrabistappe og poteter også latterlig enkelt - mye mer idiotsikker rett enn feks ribbe, som krever en god del mer logistikk og timing. Og endelig: Hvis du har en foodprocessor er det både raskt og veldig enkelt å lage sine egne fiskekaker av fersk fiskefilet. Anonymous poster hash: c2b5c...fc0
Supraspinatus Skrevet 6. oktober 2014 #7 Skrevet 6. oktober 2014 Julemat er enkelt. Det tar bare litt tid. Pinnekjøtt og svineribbe er knallgodt og lager seg nesten selv. Raspeballer og saltkjøtt med kålrabimos er også enkelt. 1
Gjest rådyr Skrevet 6. oktober 2014 #8 Skrevet 6. oktober 2014 Rømmegrøt er kjempeenkelt. Server med spekemat (og selvsagt kanel og sukker).Ertesuppe er også enkelt, men tar jo litt tid å vente på.Fiskeboller i karrisaus med råkost.
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2014 #9 Skrevet 6. oktober 2014 Fårikål! Kjøttkaker med potet og kålstuing Grøt, både type risengryn og rømme Fiskegrateng Rakfisk med potet og lefse Viltgryte med reinskav Lefse med røkelaks og philadelfiaost Nå ble jeg sulten... Anonymous poster hash: 66fef...23d
missdior Skrevet 6. oktober 2014 #10 Skrevet 6. oktober 2014 Kjøttsuppe! Kutt opp saltkjøtt, stek det, og kok det litt. Tilsett en pose lapskausblanding og et par gulrøtter og løk. Hell over en liter vann eller så, la det koke på lav temp leeenge. Så tilsetter du et par kjøttpølser i biter og noen poteter i skiver mot slutten og lar det småkoke i 10-15 min til. Smak til med pepper. Tada!
absinthia Skrevet 6. oktober 2014 #11 Skrevet 6. oktober 2014 (endret) Jeg synes fiskeretter er geniale, fordi de er lagd på mindre enn tiden det tar å koke poteten og de fleste er lettlagde. Har en periode der jeg er lei av alt mulig annet og savner de gode gamle fiskerettene. Røkt torsk, poteter og gulrotstuing. Lettsaltet uer, med tilbehør Kokt torsk med poteter, grønnsaker og eggesmør Boknafisk med hvitsaus med bacon i, samt poteter og gulrot. Seibiff, med raspet gulrot eller annen råkost, stekt løk og de berømte potetene Bacalao ( har blitt brukt her til lands i flere hundre år, så jeg synes det er sånn halvnorskt) Plukkfisk av fiskerestene du har hatt tidligere i uka Fisk i ostesaus ( filet av hvitfisk som du legger i en form, krydrer, og heller over en tykk hvitsaus som du har hatt 100-250 g ost i, jeg pleier å putte litt grønnsaker i forma også, men du kan godt lage dem ved siden av. Stekes i ca 20 min på 200 grader om hvitsausen er nylagd og varm enda). Deilige sommerretter: avkokt småsei, med potet og smør på flatbrød Småsei og lever med samme tilbehør som over, men ikke avkokt. Avkokt makrell, med samme tilbehør og krydder som en bruker til avkokt laks. Vinteretten: skrei, lever og rogn, m tilbehør. Liker dessverre bare lever når andre har lagd det og det er greit å ikke overdrive leverspising, men de fleste her kommer vel neppe til å fråtse i lever uansett, tenker jeg Endret 6. oktober 2014 av absinthia
AnonymBruker Skrevet 6. oktober 2014 #12 Skrevet 6. oktober 2014 Avkokt? Anonymous poster hash: 71362...171
absinthia Skrevet 6. oktober 2014 #13 Skrevet 6. oktober 2014 (endret) Avkokt? Anonymous poster hash: 71362...171 kokt og avkjølt Som oftest med litt eddik, salt pepper, urter og eller krydder i vannet. Feks, kokt makrell i en lake av rikelig vann, en dæsj eddik, laurbærblad, pepper, salt, ( og kanskje litt basillikum eller nellikspiker, eller noe helt annet som en synes passer) . Fisken skal avkjøles i laken Endret 6. oktober 2014 av absinthia
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå