Gå til innhold

Hvor mye "væske" blir det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en måte å regne ut hvor mye "væske" (eller hva man skal kalle det) det blir ut av en oppskrift? F.eks. 15dl fløte og 5dl sukker (det er snakk om panna cotta, så jeg utelater vaniljestang og gelatinplater, for det utgjør ingen mengder). Det skal deles på 12 personer, og jeg lurer på hvor mange dl/ml som skal i hvert porsjonsglass? Blir det 1,25dl (15dl fløte delt på 12 personer), eller skal jeg regne 20 dl (fløte + sukker) delt på 12 = 1,6dl?



Anonymous poster hash: 52ad9...63c
Videoannonse
Annonse
Skrevet

I første omgang fyller du et porsjonsglass til ønsket nivå med vann. Tøm dette i et litermål med fin skala og gang med tolv.

Hvis du bare har stort litermål med grov skala fyller du fire eller seks glass, og ganger med hhv. tre eller to.

Sukkeret krymper i fløten, og trengs knapt å regnes med. Kanskje en halv til en dl.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...