AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2014 #1 Skrevet 3. oktober 2014 Er det noen som har en måte å regne ut hvor mye "væske" (eller hva man skal kalle det) det blir ut av en oppskrift? F.eks. 15dl fløte og 5dl sukker (det er snakk om panna cotta, så jeg utelater vaniljestang og gelatinplater, for det utgjør ingen mengder). Det skal deles på 12 personer, og jeg lurer på hvor mange dl/ml som skal i hvert porsjonsglass? Blir det 1,25dl (15dl fløte delt på 12 personer), eller skal jeg regne 20 dl (fløte + sukker) delt på 12 = 1,6dl? Anonymous poster hash: 52ad9...63c
Kamikatze Skrevet 4. oktober 2014 #2 Skrevet 4. oktober 2014 I første omgang fyller du et porsjonsglass til ønsket nivå med vann. Tøm dette i et litermål med fin skala og gang med tolv. Hvis du bare har stort litermål med grov skala fyller du fire eller seks glass, og ganger med hhv. tre eller to. Sukkeret krymper i fløten, og trengs knapt å regnes med. Kanskje en halv til en dl. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå