Viktualia Skrevet 3. oktober 2014 #41 Del Skrevet 3. oktober 2014 Suppekrangel! Fantastisk. For øvrig ser jeg ikke så mye galt med TS sin fremgangsmåte, ingen spesiell grunn til at den skulle smake kunstigere enn Toro sin variant. Men mange gode tips innimellom bitchinga da. 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15185879 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Focklop Skrevet 3. oktober 2014 #42 Del Skrevet 3. oktober 2014 Måtte bare lage egen blomkålsuppe etter jeg leste denne tråden, og gjorde det for første gang. Synes litt buljong gir god smak til suppen, så lenge den ikke overdøver, og suppen smaker utrolig godt blomkål om man bruker vannet en kokte blomkålen i! Brukte derimot feil buljong i suppen og drepte den fullstendig. Buljong skal man være forsiktig med. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15185917 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Focklop Skrevet 3. oktober 2014 #43 Del Skrevet 3. oktober 2014 Når jeg lager blomkålsuppe, koker jeg blomkålen, moser blomkål med kokevannet med en en grønnsaksbuljong-terning. Dersom jeg trenger å spe mer, så bruker jeg litt rismelk.... 1/2-1dl maks. Krydrer med salt, pepper og muskatnøtt. Jeg synes det er viktig å krydre litt, men likevel så lite som mulig. Kryderet skal bare fremheve suppen, krydrer jeg for mye så forsvinner blomkålsmaken... Artig å se at du bruker muskatnøtt, var på tanken til å bruke det selv i dag Spennende å lage supper! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15185929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Focklop Skrevet 3. oktober 2014 #44 Del Skrevet 3. oktober 2014 Kanskje fordi jeg ikke støtter dyremishandling (prior, solvinge, den stlte hane etc), og ikke har råd til hel, økologisk kylling som jeg koker?Anonymous poster hash: ca8e5...6bd Jeg trodde Den stolte hane var økologisk og av de bedre merkene? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15185944 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. oktober 2014 #45 Del Skrevet 3. oktober 2014 Jeg trodde Den stolte hane var økologisk og av de bedre merkene? Det stemmer ikke. Anonymous poster hash: 903e9...02f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15185963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
murray Skrevet 4. oktober 2014 #46 Del Skrevet 4. oktober 2014 (endret) Jeg skulle lage hjemmelaget blomkålsuppe. Fulgte oppskriften. Kokte 8dl vann, 2dl helmelk, 1/2 finhakket løk og 1 blomkål (delt i buketter) til blomkålbukettene var møre. Blandet med 2 stk hønsebuljong. Tok ut noen buketter, blandet resten av suppa til en jevn blanding med en stavmixer. Smakte til med salt/pepper. Hadde bacon til. Men det var ikke godt!! Smakte rart, nesten syntetisk... Hvorfor det? Hvordan lager du blomkålsuppe, som faktisk smaker godt? Toros blomkålsuppe på pose var 10 ganger bedre enn denne her...Anonymous poster hash: ca8e5...6bd Du bruker for mye væske, erfaringsmessig står det alltid alt for mye væske i de oppskriftene. Jeg liker suppene fyldige og kremet. Det er også altfor lite med en halv løk. Jeg bruker 1 stor løk til 1 blomkålhode. Gjerne charlottløk (4-5). Freste du løken og blomkålbitene først? Jeg pleier frese løken i olivenolje, for så å frese blomkålbitene litt. Synes det blir mye mer smak på denne måten. Buljong / Fond / Kraft: Det er mange forskjellige på markedet. Jeg synes de terningene gir veldig kunstig smak, så bruker flytende. I oppskriften du fulgte er det som sagt brukt altfor mye vann. Jeg heller først på en god dose kremfløte, og så heller jeg på vann til det såvidt dekker blomkålene. Gjerne 50/50 med kremfløte og vann. Når jeg moser med stavmikser hender det suppen blir for tykk, men da har jeg bare oppi mer kremfløte eller vann til konsistensen blir sånn jeg vil ha den. Mos med stavmikser til konsistensen blir "silkemyk" Tilbehør: Det er godt med stekt purre i tillegg til bacon / skinke. Det gjør seg også med en dæsj god olivenolje i suppa etter at den er servert. Endret 4. oktober 2014 av murray 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15189524 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Christiania_Oslo Skrevet 4. oktober 2014 #47 Del Skrevet 4. oktober 2014 Jeg skulle lage hjemmelaget blomkålsuppe. Fulgte oppskriften. Kokte 8dl vann, 2dl helmelk, 1/2 finhakket løk og 1 blomkål (delt i buketter) til blomkålbukettene var møre. Blandet med 2 stk hønsebuljong. Tok ut noen buketter, blandet resten av suppa til en jevn blanding med en stavmixer. Smakte til med salt/pepper. Hadde bacon til. Men det var ikke godt!! Smakte rart, nesten syntetisk... Hvorfor det? Hvordan lager du blomkålsuppe, som faktisk smaker godt? Toros blomkålsuppe på pose var 10 ganger bedre enn denne her...Anonymous poster hash: ca8e5...6bd Hvorfor tok du i hønsebuljong??? 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15190125 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sunSpring Skrevet 4. oktober 2014 #48 Del Skrevet 4. oktober 2014 Jeg bruker ikke buljong i blomkålsuppe. Det er unødvendig. Men glanser løk og har i fløte. For mye pepper kan også drepe blomkålsmaken siden det er en mild smak. l Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15190515 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest rådyr Skrevet 4. oktober 2014 #49 Del Skrevet 4. oktober 2014 Så neste gang:Steker jeg løken førstHar oppi hvitløk?Har oppi 1 laurbærbladHar 900g blomkålKoker stilken og kutter opp i terningerLager smør/meljevning og blander med matfløte og creme fraicheHar oppi litt muskatHolder meg unna buljong?Anonymous poster hash: ca8e5...6bd Steke løken først er nok lurt, så den blir myk og søt. Tja....du må ta med deg de rådene du synes høres gode ut, og forkaste de andre. Sånn intuitivt tenker jeg fra mitt personlige sysnpunkt: Mel har ingenting i blomkålsuppe å gjøre.Muskat er jeg usikker på i denne sammenheng, jeg står ved bruk av cumin til blomkål.Litt buljong med lavt saltinnhold er greit.Sitronjuice bør prøves utSmak suppen til før du setter deg ned og blir skuffet når du spiser. Anonymous poster hash: 982fa...06f Litt syre (sitron) blir aldri feil, særlig i retter med fløte.Om man smaksetter med muskat, kummin eller karri er en smaksak. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15190530 Del på andre sider Flere delingsvalg…
murray Skrevet 4. oktober 2014 #50 Del Skrevet 4. oktober 2014 Hvorfor tok du i hønsebuljong??? Jeg bruker alltid en skvett kyllingbuljong. Den smaker mest salt, og synes den fremhever smaken på blomkålen. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15190547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
murray Skrevet 4. oktober 2014 #51 Del Skrevet 4. oktober 2014 Jeg bruker ikke buljong i blomkålsuppe. Det er unødvendig. Men glanser løk og har i fløte. For mye pepper kan også drepe blomkålsmaken siden det er en mild smak. l Sant det med pepper, jeg bruker nesten ikke pepper i blomkålsuppe. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15190553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2014 #52 Del Skrevet 5. oktober 2014 AnonymBruker, on 03 Oct 2014 - 13:48, said: Tja....du må ta med deg de rådene du synes høres gode ut, og forkaste de andre. Sånn intuitivt tenker jeg fra mitt personlige sysnpunkt: Mel har ingenting i blomkålsuppe å gjøre. Muskat er jeg usikker på i denne sammenheng, jeg står ved bruk av cumin til blomkål. Litt buljong med lavt saltinnhold er greit. Sitronjuice bør prøves ut Smak suppen til før du setter deg ned og blir skuffet når du spiser. Anonymous poster hash: 982fa...06f Uten meljevning blir jo suppen veldig tynn da, og det er jo ikke sånn at en spiseskje mel tilsetter så ekstremt mye smak. Anonymous poster hash: 8c95d...13f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194338 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 5. oktober 2014 #53 Del Skrevet 5. oktober 2014 Hvis ikke jeg husker feil, pleide Ingrid Espelid Hove å beholde bukettene i suppa, mens det var stilkene hun finmoste. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194721 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2014 #54 Del Skrevet 5. oktober 2014 Uten meljevning blir jo suppen veldig tynn da, og det er jo ikke sånn at en spiseskje mel tilsetter så ekstremt mye smak. Anonymous poster hash: 8c95d...13f For noe tull. Om man moser blomkålen og ikke koker den i altfor mye vann, så blir suppen slett ikke tynn. Anonymous poster hash: bdb12...3e0 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194774 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 5. oktober 2014 #55 Del Skrevet 5. oktober 2014 Mel, maizenna, mosing. Poteto, potato. Noen liker mora, andre liker suppen... 4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2014 #56 Del Skrevet 5. oktober 2014 Hvis ikke jeg husker feil, pleide Ingrid Espelid Hove å beholde bukettene i suppa, mens det var stilkene hun finmoste. Kokkefaget og suppetrendene har gått videre siden Ingrid Espelid. Anonymous poster hash: 903e9...02f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 5. oktober 2014 #57 Del Skrevet 5. oktober 2014 (endret) Det har datateknologien siden nittitallet også, men det er da kos og nostalgi å meske seg med en Commodore 64-emulator iblandt, fordet. Ikke alle har ambisjoner om å bli Hellstrømkloner. Mange av oss er storfornøyde med å gjennoplive smaksopplevelsene fra besøkene hos bestemor. Endret 5. oktober 2014 av Kamikatze 9 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194853 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2014 #58 Del Skrevet 5. oktober 2014 Det har datateknologien siden nittitallet også, men det er da kos og nostalgi å meske seg med en Commodore 64-emulator iblandt, fordet. Ikke alle har ambisjoner om å bli Hellstrømkloner. Mange av oss er storfornøyde med å gjennoplive smaksopplevelsene fra besøkene hos bestemor. I dag har vi feks noe som heter stavmikser på kjøkkenet, derav tendensen til å jevne supper med grønnsakenes eget fiberinnhold, i stedet for å ty til mel eller maizenna. Anonymous poster hash: 903e9...02f 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194863 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. oktober 2014 #59 Del Skrevet 5. oktober 2014 Hvis ikke jeg husker feil, pleide Ingrid Espelid Hove å beholde bukettene i suppa, mens det var stilkene hun finmoste. Jeg liker best litt tyggemotstand. Kan ikke fordra helt glatt mosAnonymous poster hash: 34f7e...74b Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194897 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 5. oktober 2014 #60 Del Skrevet 5. oktober 2014 Smaken er som baken. Dessuten kan det være greit med litt variasjon, okke som. 4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/875451-hva-gjorde-jeg-feil-med-suppen/page/3/#findComment-15194979 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå