Gå til innhold

Busker...


Nilla

Anbefalte innlegg

Hei!

I vår pløyde vi opp og freste hele plena. (Masse gamle røtter + + + i bakken.) Plena er flat og på 1 mål. Ned mot riksveien har vi plantet bjørk, 9 stk. (med 4,5 meter i mellom ca.) I mellom her har vi tenkt å ha busker, men akk SÅ VANSKELIG Å FINNE UT HVA MAN SKAL HA!!

De fleste foreslår spirea eller buskmure. og jeg har ikke lyst på noen av delene. Alt i alt er det 8 mellomrom som skal plantes i, og vi regner med 2 busker i hvert rom, dva 16 busker.

Har lyst på noen som blir 1-1,5 meter høy, litt rund og lubben, og fine blad, slik at de fortsatt er fine når de er utblomstret.

Har dere noen forslag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synes spirea høres fint ut. Forstår at du bor landlig til?

Kanskje du kan tenke på sånne nyperose-busker? Nydelige når de blomster fra mai til ca. august (på vestlandet ihvertfall). Men ser litt kjedelige ut når de ikke blomster. Men de er i hvertfall typisk bondegårdsstil.

Kanskje kunne det vært fint uten noe i mellom bjøketrærne. Da vil det jo se veldig ryddig og ordentlig ut. Og så kan du jo sette opp et tøft gjerde som står i stil med hus/område som du bor i? Veldig stilig å sette opp gjerder med trevirke som er skjært på langs av stammer og hvor barken er beholdt. Og så settes det opp som om det er en hesteinngjerding.

Hilsen Ella

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes spirea høres fint ut. Forstår at du bor landlig til?

Kanskje kunne det vært fint uten noe i mellom bjøketrærne. Da vil det jo se veldig ryddig og ordentlig ut. Og så kan du jo sette opp et tøft gjerde som står i stil med hus/område som du bor i? Veldig stilig å sette opp gjerder med trevirke som er skjært på langs av stammer og hvor barken er beholdt.

Ja, vi bor på bondegård, og disse bjørkene med evt noe ekstra, skal bli som en skjerm mellom hage/privat og riksvei. (Mye trafikk forbi her, i 80-sone. :-? )

Egentlig synes jeg ideen om rett og slett ingen busker mellom bjørkene, og heller ha et gjerde, hørtes både tøft, stilig og pent ut.

Men da kan vi ikke ha et gjerde som går fra husvegg rundt hele plena og til den andre husveggen, fordi det vil by på store problemer når vinteren kommer og snøen skal brøytes vekk. Hmm, kanskje det går an å få til en løsning hvor man kan ta vekk sidene om vinteren? Tenker "høyt" her jeg nå.

Dessuten er det jo veldig greit med et gjerde den dagen det forhåpentligvis er barn som skal leke i hagen...

Majan; hvordan blir en voksen alperips? Tenker på høyde, hvor lang blomstring, hva slags blad, hvor gammel kan den bli, + + +

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...