Gå til innhold

Fast og fin havregrøt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Nok et spørsmål om den fantastiske frokosten:) Før likte jeg bare den sausete og flytende "grøten", rørte bare sammen havregryn og melk i noen minutter for å få den varm. Meeen, nå vil jeg ha den fast og fin slik at grynene blir kokt, uten å bli brent. Har ikke lykkes så langt :( Er så godt når den er skikkelig fast, og med melk over etterpå. Noen tips til ei blondine?;) PS: har ikke mikro:(



Anonymous poster hash: f3133...8f6
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Takk :kyss2:



Anonymous poster hash: f3133...8f6
Skrevet

Bruker bare glutenfrie havregryn, men de er ganske like de andre.

Koker vann i vannkokeren og slår over 1,5 dl havregryn med litt sukker på. Vannet dekker akkurat hg. Lar dette stå noen minutter mens jeg gjør noe annet. Så fyller jeg på med melk, har eget øyemål i skåla jeg bruker men vil anta det tilsammen er omlag 3 dl væske. Koker dette på full styrke i mikroen inntil all grøten i skåla har løftet seg litt opp. Rører rundt og setter mikroen på 160 W i 5 minutter.

Er grøten litt for fast rører jeg inn litt melk før jeg begynner å spise.

Anonymous poster hash: 3a586...598

Skrevet

Jeg koker opp (med melk såklart), tar gryten av plata og lar den stå med lokk på i minst 5 minutter, for så å koke opp igjen. Da blir den først fast, så varm igjen. Synes det blir bedre å la den stå og trekke litt enn å bare bruke for lite væske.



Anonymous poster hash: 083f0...2d7
  • Liker 1
Skrevet

Jeg koker opp (med melk såklart), tar gryten av plata og lar den stå med lokk på i minst 5 minutter, for så å koke opp igjen. Da blir den først fast, så varm igjen. Synes det blir bedre å la den stå og trekke litt enn å bare bruke for lite væske.

Anonymous poster hash: 083f0...2d7

Aaaah, smart!

Anonymous poster hash: f3133...8f6

Skrevet

1 dl gryn, 1 dl vann og 1 dl melk, kokes opp under omrøring og la den stå og tykne et par min uten å røre etterpå. Da er den tykk og fin, samt "spisevarm" ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...