AnonymBruker Skrevet 27. september 2014 #1 Skrevet 27. september 2014 Tenkte å lage pizza i kveld men litt usikker på hvordan jeg skal lage sausen. Har alltid bare kjøpt ferdig før, men tenkte å prøve å lage selv i kveld Noen som har en god oppskrift? Anonymous poster hash: d8502...f3e
AnonymBruker Skrevet 27. september 2014 #2 Skrevet 27. september 2014 Tomatbasert: Hvitløk surret i olje, tilsett hermetiske tomater (gjerne Mutti sine cherrytomater) la det koke og tilsett ønsket krydder, salt, pepper, chili og oregano er det jeg bruker mest. Skal du ha den norske pizzaveersjonen kan du tilsette løk, hakket kjøttdeig og andre ingredienser i sausen. Hvis ikke lar du det koke en stund og koke litt inn, så smører du på pizzaen og hiver på de ingrediensene du ønsker. Hvit: Blande creme fraiche med krydderne du ønsker, evt med pesto, og smør utover bunnen. Legg så på ønsket topping. Nam Anonymous poster hash: 05348...114
Gjest Gjest Skrevet 27. september 2014 #3 Skrevet 27. september 2014 Pinterest kan kanskje hjelpe? Pizzasaus.
murray Skrevet 27. september 2014 #4 Skrevet 27. september 2014 (endret) Jeg foretrekker pizza med hvit saus. Bruker seterrømme eller creme fraiche og krydrer med oregano, timian og basilukum. Rører sammen med litt god olivenolje og en finhakket hvitløksbåt. Lar stå et par timer slik at smakene får "sette seg" før jeg bruker den på pizzaen. Som fyll bruker jeg feks rødløk, kokt skinke og sopp. Blander cheddar og jarlsberg, synes det blir best. Viktig at osten legges på før fyllet (standard norsk pizza har osten øverst av en eller annen grunn). Strør over parmesan, havsalt og olivenolje når pizzaen er ferdig. Suksess hver gang! Endret 27. september 2014 av murray
Maximillian Cohen Skrevet 27. september 2014 #5 Skrevet 27. september 2014 Bruk trykkoker til tomatene.
Gjest Lille-pus Skrevet 27. september 2014 #6 Skrevet 27. september 2014 (endret) Det er ikke komplisert overhodet: 1,5 - 2 finkuttede gule løk 2-3 fedd hvitøk (jeg bruker 5-6 fedd fersk hvitløk, men jeg er glad i hvitløk da) Surr dette blankt i en jerngryte med sånn omtrent 3 ss olivenolje. Når løken er blank og myk tilsetter du 1 boks tomater, 1 god ts oregano eller pizzakrydder (oregano og timian) + litt salt og nykvernet pepper + 1 laurbærblad. La sausen småkoke uten lokk til den er passelig tykk (til det meste av væsken fra tomatene har fordampet), fisk ut laurbærbladet og la sausen kjøle seg ned litt. Hvis du vil ha sterkere saus finkutter du en jalapeno eller chili og har oppi sammen med løken. Edit: Ett ord kom dobbelt Endret 27. september 2014 av Lille-pus
AnonymBruker Skrevet 27. september 2014 #7 Skrevet 27. september 2014 Bruker bare tomatpuré og krydder, ellers føler jeg at det overdøver smakene fra alt det gode fyllet.Anonymous poster hash: 1a9ae...b8b
Maximillian Cohen Skrevet 27. september 2014 #8 Skrevet 27. september 2014 Bruker bare tomatpuré og krydder, ellers føler jeg at det overdøver smakene fra alt det gode fyllet.Anonymous poster hash: 1a9ae...b8b Bare blander du det og smører på? Snakk om å overdøve!
AnonymBruker Skrevet 27. september 2014 #9 Skrevet 27. september 2014 Ketchup, worchestershiresaus, hvitløk, oregano, basilikum, salt og pepper. Fantastisk god!Anonymous poster hash: a05a3...fde
AnonymBruker Skrevet 27. september 2014 #10 Skrevet 27. september 2014 Tomatbasert: Hvitløk surret i olje, tilsett hermetiske tomater (gjerne Mutti sine cherrytomater) la det koke og tilsett ønsket krydder, salt, pepper, chili og oregano er det jeg bruker mest. Skal du ha den norske pizzaveersjonen kan du tilsette løk, hakket kjøttdeig og andre ingredienser i sausen. Hvis ikke lar du det koke en stund og koke litt inn, så smører du på pizzaen og hiver på de ingrediensene du ønsker. Hvit: Blande creme fraiche med krydderne du ønsker, evt med pesto, og smør utover bunnen. Legg så på ønsket topping. Nam Anonymous poster hash: 05348...114 Den første hørtes god ut. Må prøves:)Anonymous poster hash: d8502...f3e
venus_ Skrevet 27. september 2014 #11 Skrevet 27. september 2014 (endret) Den beste sausen får du når du lar den koke leenge, minst 1 time Min bruker å være omtrent slik: 1 løk 2-3 fedd hvitløk 1 ss tomatpuré 1 dl rødvin (hvitvin funker også) 2 bx hakket tomat 1/2 ts sukker laurbærblad oregano basilikum evt chili salt, pepper liten dæsj god balsamico (kan godt droppes) Endret 27. september 2014 av venus_
Gunvald Skrevet 28. september 2014 #12 Skrevet 28. september 2014 Kan man lage pizzadeig med bakepulver?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå