Gå til innhold

middag når vi bare er to hjemme...


Anbefalte innlegg

Gjest Kajsa-krabat
Skrevet

Noen som har middagstips?? Ofte er det bare meg og tulla på 2,5 år som er hjemme til middag (sambo går mye ettermiddag). Vil jo gjerne lage sunn og god mat til bare oss to og, men i det siste har vi "tydd" til lettvindte løsninger, pizza, spagetthi etc.

Så har du en god ide til middagsmat for bare meg og tulla? Gjerne noe som er litt spennende for en toåring...

Alle forslag mottas med stor takk!!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

* Omelett (med f.eks. pølsebiter, potetterninger, hakket løk, revet ost/smøreost)

* Pytt i panne (pølser, potet, løk, gulrot, mais ++) servert med tomater, rødbeter og et speilegg på toppen

* Fiskepai (kokt fisk i bunnen av en ildfast form, eggebåter og kokte erter på toppen og bre potetmos øverst. Dryss over revet ost og gratiner i ovnen)

* Fiskepinner

* Fiskeboller med hvitsaus (ha gjerne hakket spinat eller reker i sausen, karri er også godt hvis hun liker det, eller stek fiskebollene og server med tomatsaus og pasta)

* Kyllingkjøttkaker

* Pitabrød med fyll (salat, grønnsaker og dressing og f.eks. fiskepinner, stekte fiskeboller, svinekjøtt i strimler, kylling i strimler, små kjøttboller ++)

* "Plukkfisk" (kokt torsk, kokte poteter og gulrøtter i biter og strimlet purre blandet med hvit saus)

* Potetburgere (kokte moste poteter blandet med revet ost, finhakket purre og stekt finhakket bacon, formes til burgere og stekes)

Skrevet

Hakk opp løk og skjær pølser i biter. Kok potetmos og bland alt i en ildfast form. Strø litt ost på toppen om du vil.

Stekes i ovnen i 20-30 minutter på..la oss si 200 grader.

Tro det eller ei, men pølse og potetmos blir noe helt annet på denne måten!! :-)

(Løken kan jo sløyfes dersom det ikke er ønskelig)

Skrevet

Lag en grov pizzadeig eller bruk grove pitabrød som bunn, og la jenta få ta på det hun vil av kjøtt, saus og ost. eller server suppe med brød til, da kan du bruke en posesuppe som basis og tilsette det du vil av kjøtt og grønnsaker.

Skrevet

Lag forskjellige versjoner av den typiske hverdagsmaten... F.eks fiskeboller: Ha mais i hvitsausen, det smaker kjempegodt..eller bytt ut hvitsausen med fiskesuppe (bergensk fiskesuppe fra toro er nydelig).

Noen dager er det deilig med noe lett også, for eksempel bare reker,krepsehaler, fløtepudding osv til godt brød.

Ellers er jeg veldig glad i tunfisk, og lager forskjellige pastasauser med det..

Stek f.eks opp løk,sopp og tunfisk i karri, ha opp i creme fraiche eller lettrømme (evt.litt fløte) og diverse krydder og la surre noen minutter. Smaker ypperlig til spagetti.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...