AnonymBruker Skrevet 24. september 2014 #1 Skrevet 24. september 2014 Jeg skal lage pizza etterpå, men ble brått litt usikker på om man skal koke brokkoli før pizzaen går inn i ovnen? Anonymous poster hash: 43e35...e73
AnonymBruker Skrevet 24. september 2014 #2 Skrevet 24. september 2014 Spørs litt... Om du har veldig små buketter og ikke har noe i mot sprø og "ukokt" brokkoli så dropper du koking. Men om du bruker større buketter og vil ha dem myke(re) bør du kanskje gi dem et lite oppkok. Ville uansett ikke kokt dem lenge, så de blir vassne og grå. Jeg bruker veldig små buketter og koker dem ikke først, ettersom jeg liker brokkolien min rå bedre enn om den er kokt. Anonymous poster hash: 3c8ea...e57 3
AnonymBruker Skrevet 24. september 2014 #4 Skrevet 24. september 2014 Brokkoli på pizza? Det er godt på pizza sammen med f.eks. kylling og bacon, syns jeg. (Jeg er ikke TS) Anonymous poster hash: d29b6...ce6
MarianneE Skrevet 25. september 2014 #5 Skrevet 25. september 2014 Aldri prøvd, men det kan jo være godt for alt jeg vet.
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #6 Skrevet 25. september 2014 Det er godt på pizza sammen med f.eks. kylling og bacon, syns jeg. (Jeg er ikke TS) Anonymous poster hash: d29b6...ce6 Kylling..bacon..og brokkoli. Jahavisst, Anonymous poster hash: f15f1...640
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #7 Skrevet 25. september 2014 Bare å google, så finner man masse pizzaoppskrifter med brokkoli. Eller feks grønnkål, som jo er i vinden for tiden. Selv ser jeg for meg at hvit pizza med brokkoli og litt skarpe oster, gjerne inkludert gorgonzola, ville bli bra. Eller med vanlig tomatsaus, brokkoli, mozzarella, ansjos og masse chili. Det er ikke mye av grønnsaker jeg ikke kunne tenkt meg å forsøke på pizza, igrunnen. Eneste jeg kan komme på i farten er kålrabi, den har nok begrenset pizza-appell. (Men gresskarpizza har jeg laget flere ganger). Anonymous poster hash: f1c59...0ad 1
Ike Skrevet 25. september 2014 #8 Skrevet 25. september 2014 Brokkoli går fint på pizza! Forvell bitene gjerne kjapt i vann, så de ikke tørker ut når pizzaen steker. Dette avhenger jo også av hvor mye ost du har på pizzaen over brokkolien. Blomkål er forresten også godt på pizza!
MarianneE Skrevet 25. september 2014 #9 Skrevet 25. september 2014 Bare å google, så finner man masse pizzaoppskrifter med brokkoli. Eller feks grønnkål, som jo er i vinden for tiden. Selv ser jeg for meg at hvit pizza med brokkoli og litt skarpe oster, gjerne inkludert gorgonzola, ville bli bra. Eller med vanlig tomatsaus, brokkoli, mozzarella, ansjos og masse chili. Det er ikke mye av grønnsaker jeg ikke kunne tenkt meg å forsøke på pizza, igrunnen. Eneste jeg kan komme på i farten er kålrabi, den har nok begrenset pizza-appell. (Men gresskarpizza har jeg laget flere ganger).Anonymous poster hash: f1c59...0ad Det er jo oppskrift på pizza med poteter og, så brokkoli er egentlig ikke så langt unna allikevel.
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #10 Skrevet 25. september 2014 Det er jo oppskrift på pizza med poteter og, så brokkoli er egentlig ikke så langt unna allikevel. Potetpizza er godt! Med tynne nypotetskiver, godt med olivenolje med frisk rosmarin og godt havsalt på toppen, og ikke noe mer. Har laget det noen ganger. Og siden blomkålpizza var nevnt: Her er Jim Laheys oppskrift: http://www.seriouseats.com/recipes/2012/03/jim-laheys-cauliflower-pizza-pie.html Nettopp en variant av hvit pizza, for øvrig, og med ovnsstekte, små blomkålbuketter over saus og ost, slik at de får litt farge og beholder litt crunch. Anonymous poster hash: f1c59...0ad 1
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #11 Skrevet 25. september 2014 Jeg bruker noen ganger brokkoli på vegetarpizza. Deler den i små buketter og legger rett på pizzaen uten å koke først. Anonymous poster hash: 498a6...c85
hjertesukka Skrevet 25. september 2014 #12 Skrevet 25. september 2014 Jeg har ofte broccoli på pizzaen, men passer på å legge litt ost over, slik at den ikke svir i toppene. Potet og rosmarin på pizza skal jeg jammen prøve! 1
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #13 Skrevet 25. september 2014 Potetskiver på pizza er typisk pizza-fyll fra Roma, og like "gammelt" som pizzaen selv. Broccoli fungerer åpenbart utmerket. Broccoli og ost er helt naturlig smaker sammen. Jeg har deltatt i NM for pizza-bakere, så ette er nok et tema jeg vet iallefall litt om Anonymous poster hash: 7b210...4b3
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #14 Skrevet 25. september 2014 Potetskiver på pizza er typisk pizza-fyll fra Roma, og like "gammelt" som pizzaen selv. Broccoli fungerer åpenbart utmerket. Broccoli og ost er helt naturlig smaker sammen. Jeg har deltatt i NM for pizza-bakere, så ette er nok et tema jeg vet iallefall litt om Anonymous poster hash: 7b210...4b3 For å legge til mitt eget innlegg kan jeg komme med et par personlige favoritter; Erstatt rød saus med pesto, og fyll på med brie, pinjekjærnere og tørkede tranebær. Noen italienere eller andre forståsegpåere vil påstå at pesto ikke brukes på pizza i Italia, men det er helt feil. Det benyttes flittig både i Liguria og Veneto. Valnøtter, ost med sort trøffel (helst mozzarrella) og fiken Kandisert rødløk og f.eks. krydret pølse (eller bare de grønnsakene du finner i huset, hvis du vil ha vegetarpizza). Løken stekes med hvitløk, så tilsettes litt balsamico og en spiseskje honning, kok det hele grundig inn. Jeg har vel flere. Spekeskinke er jo en klassiker. Lag hele pizzaen som ellers, med ost og alt, men legg spekeskinken på først når pizzaen er ute av ovnen. Anonymous poster hash: 7b210...4b3
AnonymBruker Skrevet 25. september 2014 #15 Skrevet 25. september 2014 Valnøtter, ost med sort trøffel (helst mozzarrella) og fiken Anonymous poster hash: 7b210...4b3 Her brukes ingen saus, kun olivenolje. Nå skal jeg slutte å spamme tråden. Anonymous poster hash: 7b210...4b3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå